Індустрія та великий бізнес, Продукти харчування Автор: admin Друкувати

На фабриках Roshen планують масові скорочення персоналу

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Roshen, Білорусь, Росія, Казахстан

    Найбільша українська кондитерська компаня Roshen почала скорочення працівників через проблеми з експортом свої продукції до Росії. Загалом роботу можуть втратити майже 500 співробітників Roshen у Вінниці та Кременчуку.

    43_1.jpg

    Масові скорочення зумовлені забороною Росії на експорт продукції з українських фабрик Roshen, рішення про яку було прийнято 29 липня. Російські контролюючі органи заявили, що у продукції українських кондитерів нібито знайшли канцерогенну речовину бензпірен. Пізніше продукцію Roshen також перевірили в інших країнах, куди її експортують, – зокрема у Молдавії, Казахстані, Таджикистані та Білорусі. Однак у всіх чотирьох країнах не виявили шкідливих речовин в українських цукерках.

    Найсуттєвіші скорочення персоналу заплановані на ВАТ "Вінницька кондитерська фабрика", яка входить до складу Roshen. Там роботу втратять 400 робітників.

    "Потужності фабрики працювали переважно на російський ринок. Щоби перелаштуватись на випуск нових видів продукції, нам потрібен час. На період реорганізації, виходячи з реальних можливостей підприємства, мусимо скорочувати людей", – сказав "Укрінформу" директор ВАТ "Вінницька кондитерська фабрика" Олександр Білик.

    Планується, що з жовтня близько 400 спіробітників Roshen у Вінниці перейдуть на сезонну роботу –упаковку новорічних подарунків. Далі, якщо заборона на експорт продукції Roshen у Росію буде знята, їх можуть повернути на колишні місця.

    У Кременчуку, на іншій кондитерській фабриці, яка належить Roshen, роботи можуть позбутися близько 60 осіб. Як повідомив голова управління економіки міської адміністрації Микола Здойма, вже в серпні підприємство зменшило план виробництва на 25%.

    Всього до складу корпорації Roshen входять чотири фабрики в Україні (у Вінниці, Києві, Маріуполі та Кременчуці), а також фабрики у Росії та Литві. Загалом у складі корпорації працює 9 тисяч співробітників.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми