Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Нардеп від ВО "Свободи" отримав у власність один з найпрестижніших готелів у центрі Львова

  • Джерело: theinsider.com.ua.  → Ключові теги: Свобода, власність, Готелі

    Власником готелі "Жорж" у центрі Львова стала Ольга Філатова-Кривецька - дружина нардепа від ВО "Свобода" Ігоря Кривецького.

    zhorzh.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" повертає гроші з офшорів в Україну

    Згідно з даними Єдиного державного реєстру, тепер вона є засновницею ТОВ Готельний Комплекс "Жорж", зі статутним фондом у 25,5 млн грн.

    У повідомленні уточнюється з посиланням на дані сайту Галицька правда, що оборудка відбулась минулого тижня.

    Попередніми власниками готелю були Мирослава Машталер, Олена Грущак, Юрій Демчина. Директор підприємства – Юрій Глібовицький, який також з 2007 до 2009 року значився, як один із співвласників ТОВ ГК "Жорж".

    Саме на цей час припала приватизація приміщення готелю, яка була здійснена завдяки звернення товариства до суду.

    Як відомо, у 2007 році ТОВ "Жорж" подало позов до суду з вимогою визнати незаконними дії Регіонального відділення Фонду держмайна по Львівській області.

    Фонд не давав згоду на приватизацію приміщення готелю на підставі того, що це приміщення мало б бути включено до переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, оскільки готель в 80-х роках минулого століття вже був у списку пам’яток архітектури місцевого значення.

    Проте під час судового процесу з’ясувалось, що в ухвалі Львівської міськради від 14 жовтня 2004 року "Про затвердження переліку пам’яток культурної спадщини м. Львова, які не підлягають приватизації" цей об’єкт відсутній. Окрім того він не увійшов навіть до відповідного законопроекту Верховної Ради.

    Вже 18 жовтня 2007 року, менше як за місяць після рішення суду, Фонд держмайна уклав договір купівлі-продажу будівлі готельного комплексу на пл. Міцкевича, 1, за ціною 16,649 млн грн.

    Прокуратура намагалась оскаржити рішення суду, проте без успіху – пропустили строки оскарження.

    Верховний суд України остаточно поставив крапку в приватизації "Жоржу" 6 березня 2012 року, не дозволивши прокуратурі поновити строк на апеляційне оскарження.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що в Китаї збудували величезний готель за 90 годин.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми