Індустрія та великий бізнес Автор: uabiz Друкувати Коментарів: 1

Підприємці Третього рейху

  • .  → Ключові теги: Третій Рейх, Бізнес

    Ці фірми є надзвичайно відомими і шанованими зараз. Проте, починали вони з того, що жорстоко експлуатували тисячі людей, які від важкої праці помирали прямісінько за робочим верстатом.

    7ec517f0f777c86c9865f3c6be3bfcc4_18a5154041f0a2db72d436dfc2f014fa_320.gifВиробники техніки Krupp, Siemens, медична фірма Bayer, автомобільні фірми Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, Porsche та американська компанія Ford належать саме до тих фірм, які в часи Другої світової війни використовували рабську працю, вони експлуатували тисячі військовополонених для тяжкої роботи.

    До прикладу, на заводі BMW близько 30 тис. людей ремонтували двигуни військових літаків.

    А на заводі Krupp 70 тис. рабів виготовляли кавоварки, пральні машини, а поміж тим, і, газові камери. Завод мав окреме приміщення на території табору Освенцим.

    На медичній фірмі Bayer робітники виготовляли різноманітні отруйні гази для вбивства ворогів. Тут працівники вимирали, як мухи. Адже отруйні випари просто таки вбивали їх з середини. Всього за три місяці з 35 тис. робочих померло аж 25 тисяч.

    Що найбезглуздіше, так це те, що керівництво заводу пояснювало використання праці рабів тим, що фахівці цих підприємств воювали на війні. Тому нікому було виготовляти продукцію і треба було залучати полонених. Відтак, власників цих заводів ніхто навіть і не смів звинувачувати у вбивствах сотень тисяч людей. Навпаки - їх усі виправдовували, мовляв, у складний для країни час, вони намагались бодай якось втримати економіку. Ці виправдання існували попри те, що усі зароблені гроші йшли на утримання партії Гітлера та на проведення військових дій.

    Вже наприкінці 1950-х років, багато робітників почали вимагати від заводів компенсацій. Їм не сила було терпіти ці життєві муки. Це дивно, але їхні прохання задовольнили.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • А в наших лагерях все культурно отдыхали и занимались физкультурой.

Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми