Індустрія та великий бізнес Автор: юсамусенко Друкувати Коментарів: 3

Пінчук інвестує в український сланцевий газ

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Віктор Пінчук, сланцевий газ

    Підконтрольна одному з найбагатших українців, Віктору Пінчуку, Гео Альянс Височанське готується до видобутку сланцевого газу в Луганській області, заявив керівник департаменту компанії Сергій Стогній.

    pinchuk_ahmetow.jpg

    Виступаючи на засіданні Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ, він зазначив, що відповідно із загальним геологічним дослідженням було зроблено буріння свердловини №2.

    “Був отриманий непромисловий дебет газу. Після геофізичних досліджень товариством було прийнято рішення про проведення гідравлічного розриву пластів у більш продуктивних інтервалах”, – сказав він.

    Стогній повідомив також, що компанія вже в липні-серпні поточного року облаштувала майданчик для техніки, призначеної для проведення гідравлічного розриву пласта (ГРП).

    Як відомо, Гео Альянс Височанське проводить ГРП за допомогою однієї з найбільших у світі американської нафтосервісної компанії Halliburton.
    “За оцінками компанії Halliburton, яка розробляє дизайн ГРП (техніко-економічне обґрунтування, – ред.), можливий початковий дебет свердловини може скласти 180-220 тис. кубометрів на добу”, – зазначив представник компанії.

    Нагадаємо, що 8 серпня 2013 р. НКРЕ видала приватній компанії Гео Альянс Височанське ліцензію на постачання газу за нерегульованим тарифом в обсязі 168 млн кубометрів на рік.

    Як повідомлялося, Гео Альянс Височанське входить до групи компаній Гео Альянс, яка в свою чергу входить до складу групи EastOne Віктора Пінчука. “Гео Альянс Височанське” веде розробку Височанського нафтогазового родовища, розташованого в Луганській області. Промислові запаси оцінюються в 320 млн куб. м газу, перспективні – 920 млн куб.м.

    У серпні 2012 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) видав дозвіл Arawak Energy Ukraine BV (Нідерланди) на придбання понад 25% кіпрської Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited холдингової компанії нафтовидобувної групи “Гео Альянс”, яка має активи в Україні.
    Гео Альянс володіє 16 ліцензованими ділянками на розробку вуглеводнів, 15 з яких знаходяться в Дніпровсько-Донецькій западині. За перше півріччя 2012 року компанія видобула 133 млн куб. м газу.

    Раніше повідомлялося, що в минулому році пройшли три конкурси на укладення УРП, пов’язаних з видобутком сланцевих вуглеводнів. Право розробляти Олеську ділянку отримала американська Chevron, Юзівську – англо-голландська Shell, Скіфську – консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), румунська дочка австрійської OMV – Petrom (15%) і НАК Надра України ( 10%).

    Першою угоду підписала Shell, якій, як зазначають ЗМІ, вдалося отримати безпрецедентні податкові пільги. 23 січня український уряд схвалив проект угоди.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • С августа выходит в свет обновленный журнал «Бухгалтер» Александра Кирша. Стоимость подписки через редакцию снижена и составляет 270грн./мес.
    Подписаться на журнал по специальной цене (без накруток подписных служб) можно по тел. 096-809-83-10


  • ради денег готовы на все! уже и площадка есть для разрыва пластов, я в шоке, все видели фотографии местности, где добывали этот газ. кому это надо? хотят превратить страну в пустыню? я полностью тут поддерживаю политику красных, которые против!! это реально экологическая катастрофа и не зря ее назвали "сланцевым чернобылем". надо, чтобы люди выходили на протест, этого нельзя допускать!!!


  • Не зря в нормальніх странах,в Европе от этого отказались,а наши готовы на все ради зароботка.

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми