Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Прибуток Samsung зріс на рекордні 26%

  • Джерело: www.epravda.com.ua.  → Ключові теги: Samsung, прибутки, мобільні телефони

    Чистий прибуток найбільшої технологічної корпорації Samsung Electronics в III кварталі 2013 року за рік зріс на рекордні 26% завдяки високій виручці від смартфонного і процесорного підрозділів.

    camsung.jpg

    Мобільний бізнес, у звітному періоді склав дві третини операційного прибутку корпорації, почав поступово знижуватися у зв'язку з високою конкуренцією в преміальному сегменті і зниженням цін на пристрої.

    У той же час прибуток підрозділу, що займається виробництвом мікрочіпів, зріс майже вдвічі відносно аналогічного періоду роком раніше. Даний бізнес приніс Samsung одну п'яту її сукупного операційного прибутку.

    Чистий прибуток південнокорейського гіганта в тримісячному періоді з липня по вересень зріс до рекордних 8,24 трлн вон, або 7,76 млрд доларів, з 6,56 трлн вон торік. Продажі корпорації зросли на 13,2% до 59 трлн вон.

    Операційний прибуток піднявся на 26% до 10,16 трлн вон. Проте темпи зростання знизилися майже вдвічі проти 47,5% в II кварталі. Зростання прибутку також сповільнилося і в смартфонному підрозділі, який, тим не менш, складає значну частку доходів корпорації.

    Мобільний телефон і телекомунікаційне обладнання принесли Samsung 66% її сукупного операційного прибутку. При цьому рентабельність мобільно-комунікаційного бізнесу за даним показником знизилася до 18,3% з 18,8%.

    Підрозділ споживчої електроніки - друге в Samsung за обсягом продажів - також зазнає труднощів. Рентабельність з операційного прибутку тут склала лише 2,9%, що більшою мірою пов'язано з невисоким попитом на телевізори.

    За підрахунками аналітиків, за звітний період південнокорейська корпорація реалізувала від 85 млн до 89 млн смартфонів, в тому числі новітніх Galaxy S4.

    Проте, за їх оцінкою, незабаром дешеві пристрої будуть становити більшу частку продуктового портфеля Samsung, що негативно відіб'ється на фінансових результатах компанії.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми