Індустрія та великий бізнес Автор: uabiz Друкувати

Українці активніше витрачають гроші на покупки

  • Джерело: forbes.ua.  → Ключові теги: Індустрія, торгівля, шопінг

    За I квартал поточного року роздрібними компаніями було продано товару на 13,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

    nroe_pokupki.jpgПро це повідомляє Держстат.

    У грошовому вираженні товарообіг склав 184 910 000 000 грн. Максимальне зростання роздрібного товарообігу зафіксовано в трьох областях - Вінницькій (+16,5%), Запорізькій (+16,3%) і Луганській (+15,8%). Найменше зростання показали Київська (+9,5%), Дніпропетровська (+10,1%) та Івано-Франківська (+10,3%) області.

    Учасники ринку відзначають, що продажі в I кварталі показали несподівані для них темпи зростання.

    "У січні ми побачили непрогнозований сплеск продажів, який почав поступово знижуватися до кінця березня. Але підсумки кварталу все одно перевищили очікування учасників ринку", - зазначає генеральний директор мережі побутової техніки та електроніки "Технополіс" Сергій Цибульський.

    За його словами, несподіване зростання показали продажі телевізорів, побутової техніки, а також смартфонів і планшетів. Тоді як по ноутбукам продажу навпаки були нижче прогнозованих.

    Продуктові мережі змогли збільшити роздрібний товарообіг тільки за рахунок відкриття нових магазинів.

    "У натуральному ж вираженні - продажу в старих магазинах стагнировали, або показали зростання на 0,5%. Це говорить про те, що споживач все ще обережно ставиться до покупок", - зазначає топ-менеджер однієї з великих роздрібних компаній.

    Збільшення українцями витрат пов'язане з відкладеним попитом, відзначають експерти. "Тривалий час були негативні очікування у населення. Вони були спровоковані парламентськими виборами і девальваційними очікуваннями", - говорить Сергій Цибульський.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми