Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Українська економіка - крок у 2014 рік

  • Джерело: kommersant.ua.  → Ключові теги: економіка, бізнес, Україна, 2014

    У 2014 році уряд очікує на тривідсоткове зростання ВВП, дешевий газ і російські кредити мають цьому посприяти. Влада також піде на збільшення соціальних виплат напередодні президентської виборчої кампанії.

    eko.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка протесту.Євромайдан.

    Українська економіка вже п'ять кварталів поспіль перебуває в стані рецесії ,і уникнути падіння реального ВВП в нинішньому році навряд чи вдасться - спад складе 0,3-0,5%.

    "Швидше за все, невелике падіння буде спостерігатися і в 2-му півріччі. Очікувати швидкого економічного підйому не варто. Зростання ВВП в 2014 році складе 1,1 %", - прогнозує керівник аналітичного департаменту компанії SP Advisors Віталій Ваврищук.

    Основним стимулюючим чинником зростання економіки в 2014 році має стати обіцяне президентом РФ Володимиром Путіним зняття обмежень з українського експорту на ринках країн Митного союзу. Без цієї лібералізації зростання української економіки міг бути ще нижче - 0,6 %, визнає Віталій Ваврищук. Уряд затвердив оптимістичний прогноз зростання ВВП на 3 %.

    Підвищення світового попиту на метал - поки ще основного продукту українського експорту (22,9 %) - матиме незначний вплив на економічне зростання.

    "Як очікується, поступове відновлення світового попиту на метал почнеться вже з наступного року , і в цілому за рік він зросте на 3 %. Однак українських металургів тіснять китайські конкуренти.

    Складно прогнозована ситуація очікується в сільському господарстві, високі темпи зростання якого вже другий рік поспіль утримують ВВП від більшого падіння.

    "Продовження такого зростання третій рік поспіль малоймовірно. Швидше за все, обсяги сільського господарства будуть на рівні або трохи вище показника 2012 року, тобто вони будуть нижче, ніж у нинішньому році", - пояснив аналітик Української аграрної асоціації Мар'ян Заблоцький.

    У такій ситуації основними драйверами економіки повинні стати машинобудування та хімічна промисловість - галузі, які більше за інших можуть виграти від укладених 17 грудня українсько-російських угод.

    "Зниження ціни на газ має стати стимулом для розвитку хімічної галузі - із зростанням на рівні 10 % Близько 5 % можуть бути досягнуті в машинобудуванні. Це пов'язано з обіцянками російської влади збільшити закупівлі залізничного устаткування", - зазначив начальник аналітичного департаменту ІК "Арт- капітал "Ігор Путілін.

    Обіцяні Росією позики дозволять профінансувати всі заплановані соціальні виплати, однак підвищення бюджетного дефіциту лише переносить вирішення проблем української економіки на 2015-2016 роки.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Українська економіка більше не "аутсайдер", - кажуть в НБУ



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми