Індустрія та великий бізнес Автор: uabiz Друкувати

Україну визнали економічним аутсайдером

  • Джерело: tsn.ua.  → Ключові теги: Індустрія, Бізнес

    У 2013 році Україну, за даними Міжнародного економічного фонду, зарахували до аутсайдерів серед країн СНД та Східної Європи.

    541032.jpgТакі ж погані справи в Угорщині, а ще гірші в Хорватії, - повідомляється у звіті World Economic Outlook, оприлюдненому вчора МВФ.

    Погіршені прогнози практично для всіх найбільших країн,чекати на покращення варто не раніше 2014 року.

    Зокрема, МВФ погіршив очікування для єврозони - замість падіння на 0,1% тепер очікується спад на 0,3%. Погіршення показника прогнозується в Греції (-4,2%), Португалії (-2,3%), Словенії (-2%), Іспанії (-1,6%), Італії (-1,5%) і навіть у Франції (-0,1%). МВФ не став прогнозувати розвиток ситуації на Кіпрі.

    Крім того, Фонд погіршив прогноз і для країн БРІК. Перспективи зростання китайської економіки знижені з 8,2% до 8%, індійської - з 5,9% до 5,7%, бразильської - з 3,5% до 3%, а російської - з 3,7% до 3,4%. Серед інших великих економік була покращена оцінка для Японії: там ВВП зросте не на 1,2%, а на 1,6%.

    Корекція прогнозів для України виявилася однією з найбільш різких. Очікування МВФ на 2013 рік були знижені з 3,4% до нуля. У 2014 році, згідно зі звітом, ВВП України зросте на 2,8%, а в середньому до 2018 року темпи зростання економік складуть лише 3,5%. З нульовим зростанням ВВП Україна стала аутсайдером як серед країн СНД, так і в регіоні Східної Європи. Гірший прогноз лише для Хорватії (-0,2%), а нульове зростання очікується в Угорщині. Найвищі темпи економічного зростання в регіоні очікуються в Киргизії (7,4%) і Грузії (6%).

    За оцінками експертів, такий сильний вплив кризи на Україну пояснюється низькою конкурентоспроможністю її економіки, а також зволіканням у проведенні структурних реформ в країні.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Review of the new Stock Market game from Evolution
Stock Market Evolution is a simulator that immerses you in the exciting world of financial markets. In this game, you become an investor seeking succe...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми