Інтерв'ю, Банки. Кредити. Депозити Автор: uabiz Друкувати

Єгор Штокалов: В Україні можуть узаконити зловживання за споживчими кредитами

  • Джерело: epravda.com.ua.  → Ключові теги: Кредити

    В Україні хочуть узаконити механізм зловживання за споживчими кредитами.

    pueed.jpgПро це повідомив адвокат юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і партнери" Єгор Штокалов, коментуючи зареєстрований проект закону щодо обмеження розміру пені та терміну нарахування неустойки за договорами про надання споживчих кредитів (ініціатор - "регіонал" Олександр Фельдман).

    "Наприклад, людині, яка купила у кредит пральну машину, холодильник або мобільний телефон, банк має право за простроченим кредитом нараховувати штрафні санкції на необмежений термін: і рік, і два, і десять", - заявив Штокалов.

    За його словами, прості українці зараз абсолютно не захищені в цьому питанні, і суми нарахованих банками їм штрафів і неустойок за прострочення виплати кредиту можуть у сотні разів перевищувати суму безпосередньої заборгованості.

    "У разі прийняття законопроекту в даній редакції фізичні особи, які отримали споживчі кредити після вступу закону в силу, можуть зловживати положеннями закону і допускати значне прострочення термінових платежів, будучи впевненими, що більше 10% від суми кредиту з них не стягнуть", - пояснив юрист.

    Він зазначив, що банк, у свою чергу, може винайти противагу таким зловживанням, наприклад, прописати додаткові зобов'язання фізичної особи або права банку, які виникають у разі допущення порушення зобов'язання, наприклад, зміну процентної ставки за кредитом або дострокове повернення кредитних коштів.

    Адвокат вислови упевненість, що в разі прийняття даного законопроекту банки розроблять і запустять у дію новий арифметичний механізм розрахунку ризиків і відсотків, що швидше за все призведе до подорожчання кредитних операцій і збільшення витрат фізичних осіб на отримання кредитів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми