Нерухомість та земля Автор: RomanK Друкувати

Ціна за гектар землі зросте до $4500

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: земля, ціни

    Аналітична платформа EasyBusiness вважає, що через 10 років після запуску ринку землі її вартість досягне 4−4,5 тис. доларів за 1 га.

    5854_zemlya-moratoriy-groshi-620x400.jpg (55.76 Kb)

    Про це повідомив експерт EasyBusiness Дмитро Лівч під час спільної з міністром аграрної політики і продовольства Романом Лещенком прес-конференції.

    «Наші розрахунки показують, що протягом наступних 10 років ціна на землю може зрости до 4−4,5 тис. доларів за 1 га в порівнянні з показником нормативної грошової оцінки, який становить в середньому 1−1,2 тис. доларів за 1 га», — сказав він.

    Крім того, Лівч зазначив, що також буде рости вартість оренди земділянок і продуктивність агросектору загалом. При цьому він вважає, що запуск повністю лібералізованого ринку землі в Україні міг би принести близько 50−85 млрд доларів сукупного приросту ВВП в наступні 10 років після реформи.

    Однак запропонована модель, на думку Лівча, хоча і буде мати більш низький економічний ефект, все ж закладе фундамент для майбутнього розвитку агросектору за умови прийняття допоміжного пакету законодавчих ініціатив, зокрема законопроектів № 2194 (передача всіх земель держвласності за межами населених пунктів в комунальну власність територіальним громадам), № 2195 (купівля-продаж держземель виключно через електронні аукціони), № 3205−2 (Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві).

    EasyBusiness є неурядовою організацією, з травня 2014 року вона розробила десятки нормативно-правових актів, більше третини з яких вже прийняті Верховною Радою, Кабінетом Міністрів та Міністерством економічного розвитку і торгівлі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми