Нерухомість та земля, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

Огляд ринку нерухомості України за місяць: вересень 2023

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: ринок нерухомості

    Аналітики сайту Dim. Ria розповіли, як змінювалися пропозиція та попит на новобудови та вторинний ринок у вересні.

    9319_prodam-kuplyu-kvartiru-dnepropetrovsk-825x460.jpg (39.27 Kb)

    Первинний ринок нерухомості

    Пропозиція

    На початку осені 2023 року в Україні працюють 75% відділів продажу новобудов. Найвищий показник кількості активних відділів продажу зафіксовано у Тернопільській області - 97%.

    У вересні 2023 року по всій Україні було здано в експлуатацію шість новобудов на 12 секцій. Загалом, за цей рік було у всіх містах країни здано 68 новобудов на 147 секцій. Серед них 12 щойно зведених будівель на 30 секцій — у Києві.

    Ціни

    Найвища вартість спостерігається за м² у Києві - 58 019 грн (враховуючи всі типи квартир за кількістю кімнат). Якщо порівнювати середню ціну за м² у вересні до серпня, то вона зросла на 2%.

    За рік збільшилася середня вартість за м² у Тернопільській області - на 56% та Івано-Франківській області - на 42%.

    Якщо аналізувати вартість житла у передмісті Києва із врахуванням всіх типів квартир, то середня ціна за м² у Борисполі складає 24 316 грн, Гостомель — 26 464 грн, Буча — 27 369 грн, Ірпінь — 31 188 грн.

    Вторинний ринок нерухомості

    Пропозиція

    Пропозиція для купівля квартири на вторинному ринку зростає. Цікаво, що у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях тенденція зростання сягає кількох разів. Якщо розглядати зміни за рік, то зменшення кількості пропозицій спостерігається у Черкаській області - 9% та Кіровоградській області - 15%.

    Ціни

    У вересні середня ціна однокімнатної квартири у Києві складає 87 268 доларів США. У Львівській області вартість становить 63 186 доларів США, а у Закарпатській — 50 102 долари США. За рік найбільше збільшення ціни зафіксовано у Черкаській та Івано-Франківській областях — 43% та 42%.

    Дослідження ціни на вторинному ринку житла станом на вересень показує збільшення вартості на квартири різної кімнатності. Проте, якщо порівнювати вартість однокімнатної квартири у вересні 2023 року до серпня 2023 року, у Київській області ціна впала на 3%, а у Волинській області - на 7%.

    Дані аналітиків свідчать, що за рік ціна квартири у столиці на вторинному ринку збільшилася на 65%.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024 Зустрічайте нову легенду - Lexus GX 2024
З початком 2020-х років індустрія автомобілебудування переживає шалений період інновацій та електрифікації. У світі, де більше уваги приділяється смар...
Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми