Нерухомість та земля Автор: admin Друкувати

Вікна в офісі підвищують продуктивність праці

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Вікна, офіс

    Дослідження американських учених показало, що наявність вікон в офісі здатне поліпшити настрій і самопочуття співробітників на роботі, а також підвищити продуктивність праці.

    7918_1.jpg

    Згідно з результатами, представленим на щорічних зборах асоціації професійних товариств сну Associated Professional Sleep Societies, працівники офісів, чиї кабінети обладнані вікнами, сплять більше і краще ночами, фізично активніші і показують більш високу якість розумової діяльності, ніж в офісі без вікон.

    У дослідження були включені 49 офісів, службовці яких працюють у денну зміну, при цьому 22 робочих місця були з вікнами, а 27 робочих місць без вікон. Люди в офісах з вікнами отримували на 173 відсотка більше денного світла протягом робочого дня і спали в середньому на 46 хвилин довше вночі, ніж працюють в офісі без вікон.

    Працівники в офісі з вікнами також продемонстрували тенденцію до більш високої фізичної активності, кращу якість сну і його ефективності, менше порушень сну, нижчу сонливість в денний час і більш високу продуктивність праці.

    Експерти Північно-Західного університету Чикаго, автори дослідження, вважають, що такий позитивний вплив на працівників офісу денного світла суттєвий. Архітектурним бюро в процесі проектування офісних споруд слід брати до уваги, як вплив натурального денного світла може сприяти підвищенню життєвої активності співробітників.

    Оплачувану відпустку та медична страховка вже давно визнані в якості найбажаніших пільг при вступі на роботу, але, згідно з новим дослідженням, вікна також можуть потрапити в цей список. Безумовно, дослідження вимагає більш ретельного аналізу, включаючи кількість і розмір вікон, а також ціни на вікна.

    Хоча дослідження виявили закономірність між самопочуттям і активністю офісних працівників і оснащенням вікнами робочих місць, воно не встановлює причинно-наслідковий зв'язок. Крім того, дані і висновки, представлені на засіданні, слід розглядати в якості попередніх, поки вони не будуть опубліковані в рецензованому науковому медичному журналі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми