Нерухомість та земля Автор: admin Друкувати

З 1 січня в Києві всі кіоски працюють незаконно

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: МАФ, київ

    Термін дії дозвільної документації для малих архітектурних форм в Києві закінчився 31 грудня минулого року, тому на сьогодні всі 12 тисяч столичних кіосків стоять незаконно. Про це сьогодні під час демонтажу незаконних МАФів на проспекті Академіка Глушкова, 16 розповів директор КП “Київблагоустрій” В’ячеслав Солошенко.

    За його даними, на сьогодні в Києві знаходиться приблизно 12 тисяч кіосків.

    “На сьогодні вся дозвільна документація, яка була на пайову участь, закінчилася. З 1 січня 2014 року фактично всі кіоски стоять без дозвільної документації”, - пояснив В.Солошенко.

    21_1.jpg

    Він розповів, що розпорядженням А.Голубченка від 30 грудня була створена комісія, яка буде розглядати заяви на отримання дозвільної документації на розміщення тимчасових споруд в Києві.

    Цю інформацію підтвердив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой: “Дозвільна документація закінчилася до нового року. Але ми на сьогодні не підходимо до кіосків, які мали дозвіл на пайову участь. Вони в схемі, схема відпрацьована, і вже в процесі роботи комісії ми будемо розглядати кожне питання. Але пріоритет будемо надавати тим підприємцям, які брали дозвіл на пайову участь”.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємці заробляють мільярди на МАФах

    Нагадаємо, з березня 2013 року в Києві розпочали демонтувати кіоски та малі архітектурні форми, які не мають відповідного дозволу. За рішенням КМДА, знесли і надалі демонтуватимуть кіоски, що розташовані на територіях, прилеглих до станцій метрополітену, навчальних закладів, а також ті, які порушують містобудівельні норми та мають найбільше скарг від киян. У листопаді 2013 року розробили схему розміщення тимчасових споруд.

    Як повідомив заступник голови департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш, схема передбачає законне розміщення 6,5 тис. тимчасових споруд у спеціально визначених для цього місцях. Також планується в центральній частині вулиць становити однотипні МАФи. Відповідно до схеми розміщення тимчасових споруд місто буде поділено на кілька зон.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми