Новини Автор: admin Друкувати

Як розважити дитину вдома?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: ігри

    Проблема, як розважити дітей, хоч раз виникає у кожного з батьків. У вас купа справ, планів і ви намагаєтесь встигнути все і одразу, але, вашу дитину це не хвилює, адже що може бути гірше для неї, ніж коли їй немає чим зайнятися?

    100871463_27438_gl1aas726ye.jpg (32.87 Kb)

    Багато батьків не будуть над цим ламати голову і включать чергову серію улюбленого дитячого мультика чи, наприклад, увімкнуть комп'ютерну гру. Такі методи розважання дітей ви маєте застосовувати не часто, і їх варто зробити винятками із правил. Набагато краще та корисніше буде придбати розвивальну гру, обрати її разом з дитиною, наприклад, на vladi-toys.com. Такі ігри дозволять не лише розважити дитину, але й допомогти розвиватись інтелектуально. Такі ігри поділені за віковими категоріями, що спрощує вибір при покупці.

    Одним батькам щастить, якщо дитина може сама собі знайти розвагу, або коли є старший чи молодший брат/сестра, які не проти погратися із малечею. Але як зробити, щоб дитина гралася сама, а у вас з’явилося трохи дорогоцінного вільного часу?

    Будь-яка гра із дитиною має бути пізнавальною чи повчальною. Наприклад, якщо ви ліпите із пластиліну, ви маєте дізнатися новий колір, чи, наприклад, вивчити нову тваринку, яку ви спробуєте створити із цього матеріалу. Кожна гра має будуватися за принципом: знайомство — адаптація — закріплення матеріалу.

    Зовсім маленьким дітям буде цікавим, наприклад, набір застібок різних видів (блискавка, засув на дверях тощо), речей, які можна буде закрити та відкрити. Стежте, щоб речі не були надто маленькими та небезпечними для малечі.

    Можете збудувати вежу із кольорових кубиків і запропонувати дитині зробити таку саму із точним відтворенням всіх кольорів. А разом із малюком ви можете позмагатися хто з вас кращий будівельник і спорудить вищу вежу, зіграти у “їстівне-не їстівне”, дослідити які речі тонуть у ємності з водою, а які ні.

    Придбайте малюкові спеціальні безпечні фарби та великий папір. Нехай дитина робить відбитки пальців, малює лише за допомогою рук без пензлика.

    Запропонуйте дитині сортувати якийсь набір речей за кольорами, розмірами.

    Не забувайте про те, що можна вирізати, клеїти, робити картини із пластиліну (малювати ним по картону), робити аплікації з різних видів круп. Влітку чаду можна запропонувати розвішувати білизну, як це робить мама після прання, займатися садівництвом в саморобній клумбі.

    Пам'ятайте, що ви просто повинні деколи гратися разом із дитиною. Вона повинна відчувати, що вам цікаво те, що вона робить. Часто малюку просто потрібна допомога, у такій важливі, здавалося б, для нього справі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми