Новини Автор: storozhykimg Друкувати

Як відкрити свою кондитерську: поради від власників

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: бізнес, кондитерська, поради, обладнання

    Плануєте відкрити кондитерську чи кафе?. Дуже не хочеться вчитися на своїх помилках? Пропонуємо вам поради експертів-власників подібних закладів.

    yak-vidkryty-mahazyn-solodoshchiv-1.jpg (200.33 Kb)

    Відкриття офлайн-точки - це, як правило, великі інвестиції, пов'язані з будівництвом і орендою, купівлею обладнання і зарплатою персоналу. За якісним обладнанням слід звернутися в компанію Кардамон, яка пропонує комплексне оснащення ресторанів, барів та кафе.

    З рішенням відкривати кафе потрібно чітко розуміти, що і як ви будете продавати, і в яких кількостях. Чітка концепція допоможе при виборі приміщення, його ремонту та оснащення технологічним обладнанням. Взявши в оренду приміщення, часу на роздуми буде дуже мало - вам відразу ж потрібно буде почати вирішувати питання, як платити орендодавцю і співробітникам. І, як правило, приміщення з гарним трафіком коштують чимало.

    Аналіз ринку це найскладніше і неоднозначне питання. Якщо замовляти його на стороні, то вийде напевно дуже дорого і не факт, що об'єктивно. Такі дослідження собі можуть дозволити великі мережеві компанії. Власники пекарень радять досліджувати ринок самостійно, але при цьому пам'ятати, що ваша думка суб'єктивна.

    При відкритті кафе важливо розуміти кількість схожих закладів в цьому районі. Необхідно їх оцінити по прохідності, асортименту та цінах. Зверніть увагу, що найвищий показник продаж позиції не залежуються на прилавку і закінчуються раніше інших. А по номеру чека іноді можна визначити кількість продаж в цій зміні.

    Тому, перш ніж відкривати кафе-кондитерську (або інший офлайн-бізнес) і інвестувати в проект великі кошти, можна з мінімальними витратами прийти до розуміння того, чим ви взагалі плануєте займатися і протестувати ваші бізнес-гіпотези.

    На цьому етапі дуже важливо знайти затребуваний продукт: або це щось принципово нове (добре забуте старе), або щось вже звичне, але унікальної якості або з унікальним сервісом.

    Експерти радять почати з онлайн-активності. Наприклад, зараз є кілька успішних проектів, побудованих тільки на соціальних мережах. Обов'язково зробити сайт - можна навіть самостійно на одній з безкоштовних платформ типу Wix.

    Для просування на цьому етапі найбільшою статтею витрат стане якісний контент: тексти, фотографії, прес-релізи. Це дуже важливо для правильного позиціонування та віральності.

    Одночасно з цим можна перевірити свій концепт і офлайн. Це можна зробити на різних ярмарках, фестивалях, маркетах і як pop-up кафе. Участь в таких заходах і спілкування з гостями допомагає в оцінці якості і смаку вашого продукту. Дозволяє визначити адекватність обраної ціни, подумати про упаковку і напрацювати лояльну аудиторію.

    Що стосується асортименту, то навіть концепції з моно-продуктом, такі як хот-доги або бургери, завжди мають цілу лінійку страв: супи, салати, картопля, напої, соуси і так далі. Гості люблять різноманітність. Навіть найсмачніший десерт, але один і той же, гості їсти не будуть. Повторні покупки завжди дешевше ніж залучення нових гостей-покупців. Тому асортимент повинен бути з можливістю вибору і регулярно оновлюватися.

    Підводних каменів завжди багато, всіх і не перелічити. На перших порах фуд-стартапу важливо концентруватися на двох речах: якість продукту і якості сервісу. Приділяти увагу всьому, що прямо або побічно впливає на ці дві речі.

    Крім цього, важливо правильно встановити вартість страв і контролювати фудкост. В системі громадського харчування та гостинності дрібниць не буває. Тому дуже важливо заздалегідь мати концепцію вашого бренду з відповідями на питання: "Що?", "З чого?", "Як?", "Де?" і "Для кого ви робите?".

    Можливо, для кращого розуміння було б не зайвим повчитися. Сьогодні в інтернеті можна знайти вже профільні курси, які непогано розповідають про основи цього бізнесу.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми