Новини Автор: storozhykimg Друкувати

Банкрутство підприємства: особливості процесу

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: банкрутство, підприємство, гроші, бізнес

    Банкрутство - нездатність підприємства повністю задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та / або здійснити оплату обов'язкових платежів. Процедура з оформлення документів про визнання підприємства банкрутом - сам по собі тривалий і трудомісткий процес. Не варто забувати і про використання банкрутства як інструменту вирішення проблем в бізнесі.
    kluchovyj-faktor-efektyvnosti-protsedury-bankrutstva.jpg (60.15 Kb)

    Хто виступає ініціатором банкрутства, і на якій підставі, які питання виникають при оформленні банкрутства підприємства?

    Спочатку обгрунтовується застосування процедури санації підприємства з тим, щоб зберегти важливі робочі місця. Для відкриття справи про банкрутство потрібно обгрунтування неспроможності боржника, наприклад, неплатоспроможність і наявність реальної заборгованості. Банкрутство може ініціювати як власник, так і держава (якщо вартість його активів стає меншою від визначеного законом мінімуму статутного капіталу). Також пусковим механізмом може стати відповідне судове рішення.

    Реорганізовувати або ліквідовувати підприємство? Ліквідація підприємства - припинення юридичної особи. Стаття 104 і стаття 59 ЦКУ - підприємство припиняє існування за допомогою ліквідації або реорганізації. При ліквідації юрособи її права та обов'язки припиняються. При реорганізації підприємства майно, в тому числі права і зобов'язання, переходить іншому суб'єкту господарювання - правонаступнику. Важливо розуміти цей принцип при розгляді питання про банкрутство, як одного із способів припинення діяльності суб'єкта.

    Закриття підприємства може здійснюватися різними способами. Одним з варіантів швидкого позбавлення (протягом тижня) від проблем з підприємством в стадії, коли банкрутство ще не оформлено, є рішення продати ТОВ. А ось банкрутство підприємства може зайняти від декількох місяців до декількох років (в залежності від суми заборгованості за кредитами, тривалості судових процесів і т.д.).

    Для ліквідації або продажу ТОВ потрібна підготовка великої кількості документів - оригінали та копії свідоцтва про реєстрацію та довідки статистики, виписки з банківських рахунків (за весь період існування підприємства) і довідки з Пенсійного фонду, печатки підприємства та особисті документи (паспорт, код) засновників, а також інші. Процедура включає спілкування з багатьма інстанціями, отримання різних висновків. Тому, починаючи процедуру, потрібно бути готовими до складнощів, які часом усунути без професійних знань не можна. Значно знизити рівень витрат і помилок, в тому числі майнові наслідки, допоможе юрист.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми