Новини Автор: admin Друкувати

Аутсорсинг розподільчого центру або як рітейлерам скоротити запаси?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: рітейлер, Аутсорсинг

    Сьогодні все більше компаній, зокрема, фармацевтичні, банки, страхові, АЗС, мережі громадського харчування, магазини одягу та взуття стикаються з проблемою вибору оптимальної моделі забезпечення торговельної мережі товарами. Одним із інструментів для вирішення цієї проблеми є розподільчий центр. Правильно організований, він дозволяє суттєво мінімізувати витрати та оптимізувати систему розподілу продукції на всіх етапах, завдяки чому значно підвищити рентабельність бізнесу. У цій статті, на прикладі компанії «УВК Україна», розглянемо аутсорсинг розподільчих центрів для логістичних цілей.
    3732_thumbnail.jpg (7.52 Kb)

    1. Розподільчий центр: всі «за» і «проти»

    Розподільчий центр ‒ це дієвий інструмент управління товарними потоками. На відміну від звичайного складу, функції РЦ набагато ширші, а роль активніша: накопичення товарів від постачальників, приймання, зберігання, комплектування та безперервне постачання у магазини товарів у потрібній кількості та в потрібний час. Тобто, РЦ забезпечує цілісність процесу формування торговельного асортименту від постачальника до торговельної точки. Перевагами РЦ є: розширення корисної площі магазину шляхом переміщення складських приміщень до РЦ, суттєве зниження витрат на доставку за рахунок укрупнення постачання та поліпшення логістичного обслуговування клієнтів. Таким чином, завдяки РЦ керування запасами стає ефективнішим, що дозволяє компаніям не турбуватися про надлишки чи, навпаки, нестачу якогось товару на полиці.

    З іншого боку, створення власного розподільчого центру  вартує, за підрахунками експертів, від 2 млн євро та вище, а операційні витрати на утримання високотехнологічного РЦ складатимуть приблизно 2% від загального обігу. За нинішньої економічної ситуації – це шалені кошти.

    Якщо піти шляхом прямого постачання, доведеться постійно наражатися на ризики затримки товару, концентрації надлишкових запасів на складах торговельної мережі та ін., що призведе до додаткових фінансових збитків.

    Фахівці вважають, що найоптимальніший вихід ‒ це доручити управління своїми запасами логістичним компаніям. Більшість розподільчих центрів таких компаній мають всі необхідні ресурси та технології: сучасне технічне оснащення (зокрема і автоматизовані системи обробки), складські секції достатньої палетомісткості, що відповідають міжнародним стандартам. Завдяки цьому Клієнт завжди може розраховувати на якісний сервіс.

     

    2. Переваги аутсорсингу розподільчих центрів

    Серед головних переваг аутсорсингу РЦ можна виділити наступні:

    • організація стандартизованої і консолідованої доставки в усі магазини торговельної мережі;
    • спрощення роботи з постачальниками за рахунок централізації замовлень;
    • економія витрат за рахунок укрупнення партій товарів, доставки збірних вантажів (наприклад, додаткові знижки від постачальника на великий гурт);
    • зниження витрат на організацію процесу приймання і транспортування;
    • перехід постійних витрат у змінні;
    • реалізація логістичних процесів відповідно до принципів 7R (right product, quality, quantity, time, place, customer, cost).

    Співробітництво рітейлера з логістичним оператором стає тим ефективнішим, чим краще вибудувано стратегічний підхід до нього. Зокрема, йдеться про спільну роботу над проектами, пов᾽язаними з оптимізацією витрат та покращенням технічної складової. Наприклад, для забезпечення максимальної якості обробки компанією «Фармастор» (власником мережі аптек «Аптека Доброго дня») разом із логістичним оператором «УВК Україна» було здійснено інтеграцію ERP-систем, налагоджено безперервний EDI та систему безакцептної передачі вантажу в окремі торговельні точки. Завдяки цьому процент виконання замовлень зріс з 74 % до 94%, а якість обробки товару склала 99,9 %. За час користування послугами РЦ від «УВК Україна» мережі аптек «Аптека Доброго дня» вдалося досягти таких результатів:

    • · в аптеках немає налишкових запасів;
    • · 20% SKU представлено по одній одиниці;
    • · постійні витрати перейшли в змінні;
    • · став доступним широкий асортимент товарних позицій;
    • · випадки Out-of-stock знизилися з 15% до 3%;
    • · знизилася собівартість продукції за рахунок зменшення закупівельних цін від постачальників.

    Налагоджена ERP-система інтеграції між оператором УВК та клієнтом дозволяє бачити відвантажені замовлення через 30 хвилин навіть у найвіддаленіших регіонах, і до 10 хвилин ‒ в центральному офісі клієнта.

    За добу в РЦ «УВК Україна» обробляється купа замовлень, достачання здійснюється щоденно в тисячі торговельних точок по всій Україні. Партнери компанії фактично продають товар одразу «з колес», не створюючи надлишку продукції, але вміють поповнити її за півдоби, що уможливлює швидке реагування на коливання попиту.

    Таким чином, віддаючи власну логістику на аутсорсинг професіоналам можна бути впевненим у забезпеченні бездоганного сервісу з урахуванням оптимізації всіх бізнес-процесів та виконанням всіх вимог.

     

    3. Організація РЦ: комплексні рішення в компанії УВК

    Компанія УВК надає послуги професійного аутсорсингу РЦ в сегментах промислових товарів, лікарських засобів, торговельних мереж та Fashion-індустрії. На офіційному сайті представлена інформація щодо всіх послуг і комплексних рішень компанії УВК.

    Новітня техніка, запровадження сучасних технологій, акцент на людські ресурси та удосконалення традиційних ІТ-систем дозволили УВК вийти на якісно новий рівень обслуговування своїх клієнтів.

    Свої логістичні бізнес-процеси оператору «УВК Україна» довіряють такі великі компанії як: мережі гіпермаркетів «Караван», «Варус», «Фуршет», мережа будівельних гіпермаркетів «Нова Лінія», мережа фарммаркетів «Аптека Доброго Дня», мережа магазинів взуття «Rieker», «Альфа банк», АЗС «Shell», АЗС «Лукойл».

    Компанія упроваджує політику справедливості, чесності, відповідальності та відкритості, про що свідчать відгуки партнерів та співробітників у мережі Інтернет (http://sorvizbe.com/UVK/). Пропонуючи унікальний та якісний сервіс у галузі логістики, перевага надається гнучкому підходу до співробітництва та динамічному обслуговуванню кожного партнера.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми