Новини Автор: admin Друкувати

Що треба знати про арматуру

  • Джерело: businessua.com.

    Існують речі, без яких важко уявити собі ту чи іншу область життя. Для будівництва такою по праву є залізобетон. У свою чергу, його головний компонент - це арматура. В ній поєднуються низька ціна, універсальність, а також зразкова надійність. Але про все по порядку.

    8408_arm-2.jpg (99.84 Kb)

    Чистий бетон має кілька суттєвих недоліків, котрих не можна позбутись ні зміною марки, ні концентрацією домішок. Матеріалу бракує міцності несучих конструкцій, а тому сфера його використання обмежена. Втім компанії порахували, що відмовлятись від бетону буде нерозумно, адже у нього багато унікальних переваг. Тут арматура і стала в нагоді. Більш економічного та простого варіанту ще не винайшли.

    По суті, будь-яка бетонна маса піддається деформації через розтягування і стиснення. Навіть при великих розмірах це може бути непомітно для ока, але нанести непоправної шкоди. Якої саме? Надмірний вплив призводить до руйнування усією конструкції і високого ризику аварій.

    Всі ми знаємо, що бетон швидко застигає і на вигляд дуже міцний. Втім при перших серйозних навантаженнях він змінює форму, а цього треба уникати. Тому в один момент часу для бетону підходить лише один вид деформації. В будівлях від несучих конструкцій вимагають набагато більшого.

    В той же час метал витримує на два порядки або майже в сто разів більше, ніж найміцніший неармований бетон. Це досягається приєднанням арматури в середину бетонних плин. Вона являє собою звичайні стрижні зі сталі, які утримують все від серйозної деформації. Ті можуть бути гладкі або гофровані, мати особливий вид захисту. Найкращу арматуру в Україні можна замовити на specprokat.com.ua/production/armatura.

    Підбирається арматура в залежності від ваших задач. Втім у будь-якому разі у ній не можуть утворюватись порожнини або слабкі місця в плитах. Зчеплення вимірюють вже після заливки, яка проходить доволі швидко. При усадці бетону відбувається ще й додаткове зміцнення за рахунок особливостей сталевих прутів плити. Із залізобетону роблять підлоги, стіни і стелі в житлових та промбудівлях.

    Також додамо, що арматура стійка до змін температури, гарантуючи якість і як у холодну пору, так і найбільш спекотні дні. Усе тому, що бетон слабко проводить тепло даючи гарантію у десятки років. Арматура із нержавіючої сталі дозволить не боятись карбонізації та збільшить термін на багато років.

    Прямо зараз у арматури немає конкурентів і це яскраво свідчить про її важливість для нас.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми