Новини Автор: admin Друкувати

Основні способи догляду за ланцюгами

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: ланцюжки в Україні

    Усім, хто носить ланцюжки та браслети, знайома проблема – згодом золото темніє, а срібло перестає сяяти та покривається нальотом. Таким чином сплави реагують на агресивне середовище. Якщо ви носите прикраси на роботі, у спортзалі, у душі, не знімаєте їх вночі, вони обов’язково змінюють колір. Піт містить сіль та мінерали, що окислюють метал, жорстка вода та мийні засоби негативно впливають на колір і блиск ювелірних виробів, особливо зі вставками. Дорогоцінне та напівкоштовне каміння також небажано постійно носити. Якщо ви придбали якісні ланцюжки в Україні, доглядайте за ними і вони будуть протягом тривалого часу радувати вас яскравим сяйвом. Визначимо основні способи чистки золотих та срібних прикрас, а також тих, що мають вставки.


    Підтримаємо ланцюжок у належному вигляді

    Ювелірні вироби потребують особливого ставлення – важливо їх правильно зберігати та чистити. Не всі методи, що описані на сторінках сайтів, є дієвими та підходять для різних видів сплавів. За способом очистки їх можна розділити на три види.

    1. Сухий – абразивні засоби наносять на м’яку серветку, якою протирають ланцюжок. Підійдуть сода, зубні порошок та паста, тільки остання повинна бути білою, без кольорових домішок, не гелевої текстури.

    2. Вологий – ефективно впорається з брудом на ювелірних виробах розчин аміаку. Придбайте в аптеці нашатирний спирт та додайте 5–7 капель у воду з рідким милом. Залиште ланцюжок на 15–20 хвилин, потім дістаньте та протріть його серветкою, бажано із фланелі.

    3. За допомогою професійних засобів – в спеціалізованих магазинах можна придбати вже готові розчини, що дбайливо приберуть бруд та повернуть яскравий блиск. Після їх застосування не забудьте протерти виріб м’якою серветкою. Зазвичай ці засоби мають чітку інструкцію, яку слід прочитати перед використанням.

    Основні правила, що треба знати

    Придбали золоті або срібні ланцюжки в Україні та бажаєте, щоб вони протягом тривалого часу залишалися в гарному стані? Запам’ятайте головні вимоги до догляду та дотримуйтесь їх:

    • знімайте прикраси перед сном та обов’язково протирайте їх фланелевою серветкою;

    • не носіть срібні та золоті ланцюжки в спортивному залі та душі;

    • не забувайте раз на місяць робити профілактичну чистку;

    • на срібло негативно впливає морська вода, тому не купайтесь в ювелірних виробах;

    • більшість дорогоцінного каміння не переносить різкої зміни температури, підвищеної вологості, прямого сонячного проміння, впливу косметичних та хімічних засобів.

    Основні табу, про які не варто забувати, якщо чистити ланцюжки самостійно в домашніх умовах.

    1. Порівняно з платиною та сріблом сплави білого й жовтого золота м’які, тому їх не можна чистити абразивними засобами. Маленькі частинки залишають подряпини на поверхні, які не прибрати.

    2. Якщо ланцюжок містить вставки з дорогоцінного та напівкоштовного каміння не застосовуйте методи сухої чистки, часточки соди та порошку можуть потрапити в місця кріплення та видалити їх буде дуже складно. Крім того, абразивні засоби залишають мікроподряпини.

    Зберігаємо ланцюжки правильно

    В магазинах КЮЗ можна придбати витвори ювелірних майстрів з різноманітним плетінням, які підкреслюють витонченість жінок та мужність чоловіків. Однак, як і будь-які інші прикраси, вони потребують регулярної чистки та належних умов зберігання. Бажано придбати спеціальний бюст, де вироби ідеально розмістити, щоб вони не заплуталися. За його відсутності підійде шкатулка, однак не картонна чи дерев’яна, з м’якими відділеннями для кожної моделі. Варто ланцюжки помістити в окремі мішечки з льону чи фланелі. Доглядайте за прикрасами правильно і вони протягом тривалого часу не втратять блиск.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми