Новини Автор: admin Друкувати

Як зацікавити дитину математикою

  • Джерело: businessua.com.

    Математика - одна з тих наук, без яких неможливе повноцінний, гармонійний розвиток інтелекту дитини. Ця наука дає уявлення не тільки про числа, а й про форми, розміри, властивості предметів, простір, час. Але багато дітей точну науку вважають занадто складною та незрозумілою, тому не люблять. Як розвинути інтерес до математики у школяра? Якщо ви вважаєте, що цю задачу неможливо розв`язати, то дуже помиляєтеся.

    Як зацікавити дитину математикою? Все про користь точної науки

    Ви не замислювалися над тим, що дитяче сприйняття речей залежить від того, як їх сприймаємо ми, дорослі? Так ось, якщо ви хочете, щоб малюк полюбив науку чисел, навчиться самі любити її, говорити про неї тільки позитивно.

    Чому важливо вчити математику?

    Математичні методи, закономірності зустрічаються в кожній природничій науці.

    За допомогою математики ми можемо виміряти, розрахувати, отримати повне уявлення про все, що є в нашому світі: від рецепта борщу до побудови хмарочоса, від пошиття сорочки до проектування літака.

    При вивченні математики у дітей розвивається логіка. Логічне мислення необхідно, щоб зрозуміти суть речей, зв'язок між різними показниками (явищами). Зрозуміти - значить, розібратися, зробити правильний висновок і знайти правильне рішення.

    «Часто кажуть, що цифри керують світом; в крайньому разі, немає сумніву в тому, що цифри показують, як ним керувати» (І. Гете). Дійсно, точна наука допомагає в упорядкуванні всіх наук і знань на землі, а для кожної людини окремо - це інструмент ефективного упорядкування та застосування знань.

    Ідеї: як зацікавити дитину точною наукою

    Знаєте, чому деякі школярі не люблять математику? На те є кілька причин:

    • батьки з раннього віку навантажували математичними завданнями, в той час як малюк хотів гратися або був ще не готовий до вивчення точної дисципліни;
    • батьки неодноразово говорили при дитині, що у неї відсутні математичні здібності;
    • учень боїться помилитися, тому що його суворо карають за погані оцінки;
    • на уроках математики нудно.

    Як зробити математику зрозумілою і цікавою школяреві?

    Поради батькам:

    1. Зацікавте дитину наочними прикладами. З самого знайомства зі світом чисел потрібно використовувати підручні предмети. Так маленькому учневі простіше зрозуміти суть чисел.
    2. Зробіть навчання захоплюючим, перетворіть його в гру. Діти вміють і люблять гратися. Беручи активну участь в розвиваючій грі, вони вчаться не на папері, а на практиці. Це найефективніший спосіб навчання.
    3. Хваліть. Дитина, яку хвалять, відчуває себе впевнено, не боїться труднощів, тому справляється зі складними завданнями.
    4. Мотивуйте, використовуючи особисті мотиви учня (потреба у визнанні, радість від перемоги).
    5. Запишіть малюка на групові заняття. Для дітей 5-11 років велике значення має соціальний фактор. Навчання в групі стимулює до навчання краще, тому що тут є і конкуренція, і спільність інтересів.

    Як мотивувати до вивчення математики? Школа ментальної арифметики Соробан® (Україна)

    Перевага цих розвиваючих курсів для дітей полягає в наступному:

    • використання супер ефективного методу навчання рахуванню про себе (усне рахування-основа математики);
    • навчання на рахівницях соробан - наочному інструменті, який допомагає зрозуміти склад числа, в тому числі принципи поділу чисел на одиниці, десятки, сотні;
    • ментальна арифметика дає навантаження дитячому мозку, розвиває пам'ять, образне мислення, логіку, концентрацію та інші когнітивні здібності;
    • тренери школи знають, як допомогти дітям зрозуміти й полюбити науку чисел, вміють пробудити азарт до навчання, до вирішення складних завдань, що вимагають серйозної розумової роботи.

    Запишіть дитину на курси ментального рахування, і ви переконаєтеся, що математика цікава і доступна кожному, якщо метод навчання обраний правильно.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми