Новини Автор: admin Друкувати

Плюси і мінуси інтернет-магазину як бізнесу: що вам варто знати, перед тим як почати

  • Джерело: businessua.com.

    В умовах динамічного роста ринкової електронної комерції все більше людей задумуються над відкриттям власного інтернет-магазину. Це може бути як доповнення до вже наявного офлайн-магазину, так і варіант в якості першого бізнесу.

    Як і в будь-якій іншій справі, тут є як свої позитивні сторони, так і явні недоліки. Артем Гладун, керівник агентства інтернет-реклами AG.Marketing, підготував для нас статтю, в якій розглянув основні плюси та мінуси інтернет-магазину як виду бізнесу.


    Очевидні плюси інтернет-магазину

    Їх насправді досить багато. Але давайте зупинимося на основних і найбільш вагомих:

    1. Володіючи таким магазином, ви продовжуєте залишатися досить вільним в плані пересування і місця життя. Головне, щоб під рукою був ноутбук або планшет і доступ до мережі інтернет.

    2. Для його відкриття не потрібні значні фінансові вкладення. На утримання такого магазину грошей також буде йти не так багато, як на оренду торгової точки. Заощадите ви і на обслуговуючому персоналі. Адже його зовсім можна не наймати, якщо в цьому немає явної необхідності.
    3. Товар Ви можете доставляти при бажанні самі. Кур’єра завжди можна найняти в майбутньому.
    4. Немає необхідності і в оренді площ під склад. Якщо товар не великогабаритний, то зберігати його можна і у себе вдома. Звичайно, якщо ви плануєте організувати пункт видачі, то подбати про невеликий офіс все ж доведеться.
    5. Що стосується ведення фінансової звітності, то і тут є на чому заощадити гроші. Можна знайти бухгалтера-фрілансера, який буде для вас готувати тільки щорічну звітність в податкові органи. Існують так само і спеціальні інтернет-сервіси.
    6. Почати вести такий бізнес може будь-хто. Узаконити його ви завжди встигнете, як тільки бізнес почне приносити хороший дохід і все буде відтестовано.
    7. Якщо дивитися з технічної точки зору, то сайт інтернет-магазину можна запустити вже через пару-трійку днів після того, як ви прийняли рішення про власну справу.
    8. Величезний вибір напрямків торгівлі. Власне, торгувати можна чим завгодно (звичайно в рамках законодавства), причому ніхто не заважає під окремі групи товарів створювати окремі невеликі нішеві проекти.

    Основні мінуси інтернет-магазину

    Вони є, як і у будь-якої іншої справи. До основних недоліків ведення бізнесу в сфері електронної комерції, можна віднести наступні речі:

    1. В найпопулярніших нішах, таких як інтернет магазини одягу, техніки, конкуренція дуже висока. Відкриття інтернет-магазину в такій тематиці – дійсно складний процес, що вимагає великих вкладень часу і грошей.
    2. Якщо порівняти з реальним магазином, інтернет-магазин вимагає більше вкладень в рекламу, як власне в пошукове просування, так і в контекстну рекламу і інші вид інтернет-реклами. Як розкрутити інтернет-магазин, ми досить детально розписували в нашому блозі на сайті AG.marketing. Це наступне завдання, яке вам потрібно буде вирішити одразу після запуску.
    3. Будьте готові до того, що спірних ситуацій з покупцями буде багато. Клієнти будуть незадоволені якістю товару, його невідповідністю з картинкою на картці товару, часом доставки, технічним характеристиками і т. д. При купівлі товару в звичайному магазині покупець легко може переконатися, що він купує саме те, що йому підходить. В інтернет-магазині все складніше.

    Це найбільш вагомі переваги і недоліки ведення такого бізнесу як інтернет-магазин. Лише добре зваживши всі «за» і «проти», беріться за відкриття власного бізнесу.

    І якщо ви вирішите, що вашому власному інтернет-магазину бути, ми однозначно хочемо побажати вам удачі в цій нелегкій, але цікавій справі!



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми