Новини Автор: admin Друкувати

Що являють собою MES-системи: основні переваги програм

  • Джерело: businessua.com.

    Будь-яка сучасна система управління виробничими процесами, відома бізнесменам, як MES-система, являє собою інформаційне програмне забезпечення для відстеження виробничих процесів готової продукції на підприємстві. Її основна мета - забезпечити ефективне виконання виробничих операцій для підвищення продуктивності. Вона досягається шляхом збору та моніторингу даних в режимі реального часу про повну життєвому циклі виробництва.

    Особливості роботи системи

    Подібне прикладне програмне забезпечення є комплексним інструментом, який контролює всі дії, що відбуваються на підприємстві. Свою роботу воно починає зі збору всіх різних замовлень від клієнтів, системи ППМ, основного графіка і інших джерел планування, а потім виробляє продукцію найбільш ефективним, недорогим, доцільним і високоякісним способом.

    Переваги використання автоматизованої системи управління

    MES-системи можуть забезпечити підвищення прибутковості, своєчасності поставок і підвищити рівень якості товарів, що випускаються. Додаткові ключові переваги використання MES включають в себе:

    • скорочення часу виробничого циклу;
    • зменшення або виключення тимчасових витрат на ручне введення даних;
    • зниження або виключення необхідності оформлення документів між змінами;
    • скорочення часу на виконання замовлення;
    • поліпшення якості продукції;
    • виключення можливості втрати документації;
    • розширення можливостей людей, які працюють на підприємстві;
    • поліпшення процесу планування;
    • підвищення рівня обслуговування клієнтів.

    Додатково управління виробничими процесами може інтегруватися з іншими допоміжними системами. Це не тільки усуває безглуздий повторне введення великої кількості даних, але також дозволяє вносити корективи, необхідні для поліпшення роботи інших систем.

    Основна функціональність MES

    Щоб підтримувати на високому рівні стандарт управління виробництвом, системи MES включають кілька базових функцій, які притаманні всім системам без винятку:

    • управління операціями

    Запропонуйте своїм співробітникам глобальне уявлення про заплановані виробничі замовлення і маршруті їх виробництва. Це гарантує, що весь ваш персонал знаходиться на одній сторінці і зменшує кількість помилок через непорозуміння.

    • Можливість відстеження життєвого циклу продукції

    Групуйте кінцеві деталі або партії з усіма відповідними виробничими даними від сировини до збірки компонентів. Ці дані особливо корисні для виробників, які повинні дотримуватися державні або галузеві норми.

    • управління працею

    Автоматизована система управління дозволяє легко управляти людьми, продуктами і операціями, відстежувати їх необхідність або недолік в рішенні того або іншого питання. Це гарантує, що у вас завжди будуть потрібні люди на кожному етапі виробничого процесу.

    Це далеко не повний перелік функціональних можливостей MES-систем. Не скористатися їх широким функціоналом сьогодні - це все одно, що добровільно поступитися в конкурентній боротьбі завтра.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми