Новини Автор: admin Друкувати

Особливості та переваги ОСБ плити

  • Джерело: businessua.com.

    ОSB плита – це орієнтована стружкова плита, що представляє собою матеріал, склеєний спеціальним полімером. Сам лист формується за допомогою синтетичних смол під високою температурою та тиском.

    Матеріал широко використовується як для внутрішніх, так і зовнішніх робіт. Зокрема, міцні плити використовують для зведення господарських конструкцій, облаштування зовнішніх та внутрішніх перегородок.

    Окрім цього, ними обшивають підлоги, стіни, стелі при внутрішньому опорядженні приміщення. Не менш поширене використання OSB плити і у меблевій промисловості. Досить доступний та легкий матеріал часто присутній в конструкції корпусних та м’яких меблів - https://derevodim.com.ua/price/osb-plita .

    Переваги використання ОСБ плити:

    • Однорідність структури та її висока міцність;
    • Простота та легкість матеріалу в обробці: його можна без зайвих зусиль різати, свердлити, клеїти тощо.
    • Екологічність матеріалу, є цілком безпечний для використання.
    • У порівнянні з іншими пиломатеріалами, ціни на ОСБ плити є досить доступними. Широка сфера застосування матеріалу: для обробки стелі, підлоги, даху, стін.

    В залежності  від якісних та кількісних характеристик плити поділяють на 4 класи.

    ОСБ1 – це найменш міцний різновид матеріалу, який можна використовувати всередині приміщення. Володіє низьким рівнем міцності та вологостійкості.

    ОСБ2 – більш високоякісний різновид плити, що використовується для зведення конструкції з наданням на них відповідного навантаження. Застосовується виключно в сухих умовах, так як стійкість матеріалу до вологи залишається досить низькою – рівень розбухання становить 20%.

    ОСБ3 – такий різновид матеріалу відноситься до високого класу стійкості та відповідно є найбільш поширеним видом матеріалу у будівельній сфері. Може витримувати значні навантаження та володіє оптимальним співвідношенням ціни та функціональності. Технічні властивості ОСБ3 дозволяють використовувати її в тому числі і у вологих умовах. При постійному контакті з водою матеріал розбухає тільки на 15%. Тому, саме цей вид є найбільш популярним серед покупців, оскільки при відмінних властивостях ціна плити ОСБ3 є доступною.

    ОСБ4 – це найбільш якісний вид матеріалу. Підвищена надійність дозволяє використовувати його в будівельних конструкціях зі значними навантаженнями у вологих умовах, в тому числі  і несучих конструкціях. Має показник розбухання в 12%. Ціна на ОСБ4 плиту дещо вища попередніх різновидів.

    Сучасні виробники випускають плити різного розмірного ряду. У роздрібній торгівлі  найбільш поширена ОСБ плита, розміри якої - 2,5*1,25 м. Товщина даного матеріалу складає від 6 до 22 мм.

    Ціна на OSB плита є досить доступною та залежить від декількох чинників, а саме:

    • Розміру плити та фірми виробника.
    • Класу матеріалу.
    • Фізико-технічних властивостей.

    Компанія «ДеревоДім» гарантує грамотний підбір ОСБ плити високої якості за найпривабливішими цінами: https://derevodim.com.ua/price/osb-plita .



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми