Новини Автор: admin Друкувати

Як просувати сайт на Бітрікс стандартними інструментами

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: 1С-Бітрікс

    «1С-Бітрікс» є однією з найпопулярніших CMS в інтернеті. На базі неї успішно створюються сайти будь-якої складності й масштабу. Саме цим вона завоювала свою популярність. Однак, комплекс робіт зі SEO-оптимізації має низку особливостей, які необхідно враховувати перед початком просування в пошукових системах. У цьому може допомогти компанія «Червоний хамелеон»: https://redchameleon.com.ua/articles/seo-v-1s-bitriks-vozmozhnosti-moduli-nastroyki-instrumenty-dlya-prodvizheniya/.

    Базові інструменти

    «1С-Бітрікс» оснащена цілим набором SEO-інструментів. Вони допоможуть швидко налаштувати та просунути вебсторінку. У програмі доступна низка корисних функцій:

    1. У вкладці «Сторінка» можна вивчити основну інформацію, наприклад, слова, використані в заголовках, метатеги та інші важливі деталі в SEO.
    2. Самостійно можна складати список ключових слів для сторінки. Вбудований модуль покаже статистику входжень.
    3. Вкладка «Управління» дає змогу редагувати унікальний заголовок вікна (Title), сторінки (Meta description), ключові слова (Keywords) і базову назву (H1).

    Інші вкладки доступні тільки для редакції «бізнес». Вони не мають безпосереднього ставлення до налаштування SEO.

    Робота з основними інструментами «1С-Бітрікс»

    Також в «1С-Бітрікс» є додаткові модулі. Їхні завдання — сприяти суттєвому покращенню індексації сайту пошуковими системами та просуванню сторінки:

    1. Налаштування robot.txt. Це файл, який вказує пошуковим роботам на розділи сайту, які мають бути проіндексовані. У програмі є спеціальна настройка, яка відповідає за додавання функції. Вона знаходиться по шляху «Маркетинг — Налаштування robots.txt». З допомогою неї зручно вносити нові директиви, дозволяти чи забороняти їх.
    2. XML-карта. Ця функція допомагає пошуковим системам «бачити» структуру сайту перед початком його сканування. Це корисно тоді, коли ресурс має складну ієрархію розділів і часто оновлюється. Знаходиться цей інструмент у тому ж розділі, що й «Налаштування robot.txt».
    3. ЧПУ — URL-адреси, які мають зрозумілий вигляд. Також у них можна використовувати ключові слова, які сприяють просуванню сторінки. Функція дає змогу генерувати ЧПУ з різними налаштуваннями. Вона справляється з перетворенням кирилиці, різних регістрів букв, спецсимволів. Активується інструмент в «Управлінні адресами сторінок».
    4. Стандартний модуль сайту на «Бітрікс» дає змогу налаштовувати метатеги зображень. За допомогою інструменту можна змінювати їх регістр, транслітерувати, замінювати символи. Крім того, «Бітркіс» дає змогу стискати зображення до зазначеного в налаштуваннях розміру.
    5. Швидкість завантаження. Чим швидше завантажуються сторінки, тим зручніше користуватися сайтом. «Бітрікс» оснащений інструментом «Монітор продуктивності», який допоможе налаштувати сервер оптимальним чином. Швидкість його роботи також можна протестувати з різними налаштуваннями бенчмарка. Це дасть змогу зрозуміти те, як працює сайт у разі зростання навантаження.

    Охопити всі можливості SEO-оптимізації сайту на «Бітрікс» у рамках однією статті неможливо, але з основним функціоналом можна ознайомитись. Взагалі новачкам краще звертатися в спеціальні компанії, які займаються просуванням і підтриманням сайтів. Як їх знайти, можна прочитати в блозі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми