Новини Автор: admin Друкувати

Консалтингові послуги в Україні

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: колсантинг

    Під послугами консалтингу мається на увазі незалежна оцінка бізнесу (окремих бізнес-процесів і напрямів) та надання практичних рекомендацій, які дадуть можливість оптимізувати й підвищити ефективність роботи підприємства.

    69_images.jpg (10.61 Kb)

    Під послугами консалтингу мається на увазі незалежна оцінка бізнесу (окремих бізнес-процесів і напрямів) та надання практичних рекомендацій, які дадуть можливість оптимізувати й підвищити ефективність роботи підприємства.

    Як консультанти виступають експерти, які мають відповідну підготовку і, головне, унікальний практичний досвід у різних сферах і напрямах. Цінність консалтингу для замовника полягає в можливості отримати об’єктивний аналіз поточної ситуації та доступ до найкращих вітчизняних і світових практик.

    До послуг зовнішніх консультантів вітчизняні підприємці найчастіше вдаються у критичних ситуаціях. Однак в останні роки українці переймають досвід західних колег, які орієнтуються «на завтра», і користуються послугами консалтингових фірм у «профілактичних» цілях, з прицілом на майбутнє — щоб бути готовими до нових викликів.

    Проблеми, які допомагають вирішувати консалтингові компанії

    Основна мета, яку ставлять більшість клієнтів компаній-консультантів в Україні, — збільшення прибутку (збільшення фінансових потоків, зростання обсягу продажів тощо). Споживачі консалтингових послуг також зазначають, що співпраця з експертами сприяє підвищенню кваліфікації персоналу, поліпшенню структури управління та кращому розумінню конкурентного середовища.

    Серед найбільш актуальних консультаційних послуг:

    • поліпшення фінансового стану компанії — фінансовий консалтинг, у рамках якого здійснюється побудова системи бюджетування, проводиться оптимізація управління грошовими потоками тощо;
    • експертна допомога у проведенні реструктуризації підприємства;
    • експертна допомога в залученні зовнішнього фінансування (інвестиційний консалтинг);
    • діагностика та оптимізація бізнес-процесів.

    Зростає інтерес до управлінського консалтингу, зокрема спостерігається підвищення попиту на послуги зі створення бізнес-стратегії. До перспективних напрямів належать маркетинговий, IT- (автоматизація виробництва) і HR-консалтинг. 

    Окремо потрібно згадати про програми навчання — тренінги, семінари, які проводяться в рамках послуги управлінського та/або HR-консалтингу. Попит на освітні проєкти зазвичай пов’язаний із тим, що багато компаній не можуть знайти співробітників із достатньою кваліфікацією.

    Провідні українські консалтингові компанії, такі як 4E CONSULTING, готові надати весь спектр актуальних послуг та забезпечити повне перезавантаження бізнесу.

    Причини, через які підприємства відмовляються від послуг консультантів

    Незважаючи на зростання замовлень у консалтингових фірмах, багато комерційних організацій в Україні жодного разу за всю свою діяльність не користувалися їхніми послугами. Серед основних причин відмови від допомоги експертів самі підприємці називають:

    • недостатню поінформованість про можливості й гарантії консалтингових фірм;
    • високу вартість послуг;
    • сумніви в ефективності співпраці з консультантами.

    При цьому велика частина компаній, які не мають досвіду співпраці з консалтерами, визнають, що періодично стикаються із ситуаціями, коли потрібна професійна допомога для вирішення проблем у бізнесі, і не виключають можливості звернення до консультантів у майбутньому.

    Як найняти «правильного» консультанта

    Звертаючись за консалтинговими послугами, власники та керівники компаній розраховують отримати робочий алгоритм, кейс, який допоможе якісно змінити бізнес. Клієнти готові платити гроші за практичні рекомендації та конкретні результати. Максимальну ефективність сьогодні забезпечують компанії-консультанти повного циклу, здатні вирішувати глобальні запити бізнесу і при цьому готові брати на себе реальну відповідальність за результати, — саме таких виконавців варто обирати.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми