Новини Автор: admin Друкувати

LidBerty - українські стартапи знову в центрі уваги

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: LidBerty, стартап

    Українські програмісти розробили вже не один стартап, який успішно вийшов на ринок СНГ, Європи й Америки та почав приносити багатомільйонні прибутки. Щоб розвинути бізнес-модель стартапу, а потім на її основі побудувати компанію, потрібні інвестиції. Зазвичай гроші та менторські програми вкладають в обмін на невелику долю у стартапі.

    Новий перспективний стартап LidBerty

    Два програмісти з Одеси розробили додаток LidBerty, який дає офлайн-бізнесу можливість проводити різноманітні акції та розпродажі не лише в будь-який час, а й у будь-якому місці. Наприклад, торговельна мережа може запустити одночасно розіграш призів у всіх своїх магазинах, розташованих у різних містах України. Достатньо лише вказати локацію всіх торговельних точок.

    У чому ідея стартапу?

    LidBerty — це альтернативна система лояльності для бізнесу, що працює в режимі офлайн. Акції, розпродажі та розіграші призів можуть:

    • приносити додатковий прибуток;
    • стимулювати повторні купівлі чи замовлення послуг;
    • залучати нових покупців або клієнтів.

    Систему лояльності можна впроваджувати в будь-якому закладі офлайн-бізнесу, де покупець або відвідувач зможе гарантовано отримати бонус за купівлю, замовлення послуги, їжі чи напоїв або іншу дію.

    Щоб скористатися додатком, власникам офлайн-бізнесу потрібно сформувати призовий фонд зі своїх товарів, послуг або бонусів. Потім слід завантажити рекламні матеріали з QR-кодом цих товарів чи послуг у зареєстрований у додатку Особистий кабінет. Усі промоматеріали також розміщуються в офлайн-закладах, у яких планується акція. Це необхідно, щоб запустити систему лояльності та проінформувати про неї відвідувачів, які купують товари чи користуються послугами в режимі офлайн.

    Споживачам товарів та послуг потрібно лише встановити додаток. Увійшовши у програму, слід вибрати акцію від офлайн-бізнесу, яка зацікавила. Потім потрібно прийти до вказаного в акції закладу та відсканувати QR-код. Програма дає можливість одразу побачити результат участі в акції:

    • чи переміг і який конкретно одержав приз або бонус;
    • чи одержав знижку і яку саме.

    Це набагато зручніше, ніж реєструватися на промосайті конкретного магазину, чекати на підтвердження та проходження модерації.

    Офлайн-бізнесу програма дає можливість зберігає потік клієнтів, які взяли участь в акції, навіть після її завершення. У додатку залишаються відгуки переможців, це додаткова й дуже дієва реклама закладу.

    Програма LidBerty дає офлайн-бізнесу можливість організовувати заходи, які дають загальну вигоду. Споживачі одержують товари чи послуги за привабливою ціною. Заклади залучають клієнтів і співпрацюють із ними надалі. Заходи можна організовувати в будь-який кризовий період та розширювати клієнтську базу, не витрачаючи додаткові кошти на рекламу.

    Кому може бути корисна програма LidBerty?

    Додаток LidBerty можуть успішно використовувати:

    • Бренди — мають можливість завжди бути поруч зі споживачами своїх товарів або послуг, щоб заохочувати їх до купівлі чи замовлень в офлайн-закладах за допомогою акцій та розіграшів призів.
    • Бізнесмени — можуть збільшити кількість повторних купівель або замовлень за допомогою призів (власних товарів і бонусів), переводячи трафік з офлайну в онлайн.
    • Рекламні та маркетингові агентства — мають змогу організовувати акції без використання додаткового сайту та супутніх сервісів. Вони також можуть проводити акції спільно із соціальними мережами.
    • SMM-фахівці — для них це новий інструмент для роботи зі споживачами товарів та послуг, а також із клієнтами різних ресурсів.
    • Блогери, які розіграють між своїми підписниками різні призи чи Giveaway, — можуть проводити розіграші різних товарів і грошових призів. Додаток також дає блогерам можливість рекламувати своїх спонсорів та рекламодавців, що спричиняє залучення нових передплатників.

    Розробники додатка LidBerty розширили його переваги за рахунок партнерської програми, яку реалізували за моделлю CPS (Cost Per Sale). Вона дає вебмайстрам можливість заробляти кошти, а розробникам додатка — залучати клієнтів, використовуючи партнерський маркетинг.

    Як виникла ідея стартапу?

    Два програмісти з Одеси, які працюють у ніші e-commerce з 2020 року, створили кілька вдалих ІТ-проєктів, один з яких не має аналогів у світі. Його ідея виникла під час пандемії коронавірусу, яка стала величезною проблемою для офлайн-бізнесу. Багато компаній банкротували й закривалися, втративши клієнтів.

    Розробники ІТ-проєктів зосередили свою увагу на цій проблемі й побачили, що в Україні, як і в усьому світі, слабо розвинена тема роботи бізнесу в режимах офлайн і онлайн. Вони побачили, що цей напрям перспективний, і не помилилися. Створений ними стартап LidBerty дає можливість залучати нових клієнтів до офлайн-бізнесу й тим самим рятує його під час пандемії коронавірусу.

    Чому саме додаток?

    Додаток — це зручний формат, який можна завантажити на телефон або інший гаджет та користуватися ним у будь-якому місці, де є доступ до інтернету. Люди використовують гаджети протягом дня дуже часто. Щойно з’являється вільний час, навіть в автомобільному заторі, вони починають шукати цікаву інформацію в телефоні. Тому додаток — це актуальний наразі формат.

    Як проходив запуск?

    Після того, як додаток був повністю розроблений, його запустили. Ним стали активно користуватися і бізнесмени, і споживачі товарів та послуг. Розробники стартапу побачили, що він дійсно мотивує людей відвідувати магазини та інші заклади, що працюють у режимі офлайн. Вони купують товари та допомагають бізнесу вижити у важкий період пандемії. Це було знаком, що ідею потрібно розвивати.

    Уже впродовж місяця після запуску стартапу рекламодавцями стали понад 15 найбільших компаній Україні, серед яких:

    • EVA;
    • ROZETKA;
    • PROM.UA;
    • Ager;
    • Allo;
    • MOYO;
    • Joom;
    • Intertop;
    • Foxtrot;
    • Monobank;
    • Y.UA;
    • GEPUR;
    • Chicco;
    • «Антошка»;
    • «Сушия»;
    • Hillary;
    • Lacoste;
    • Moneyveo;
    • AliExpress;
    • Uklon.

    Кожного дня додаток установлюють нові споживачі. Ним уже активно користується багато людей.

    Основними рекламодавцями додатка LidBerty є офлайн-компанії та блогери з різних соціальних мереж, які проводять акції, Giveaway, розігрують призи і пропонують товари та послуги зі знижками.

    Які є пропозиції для рекламодавців?

    Наразі стартап LidBerty оцінили в $100 000. Уже було кілька пропозицій від великих компаній продати додаток. Його творці відхилили ці пропозиції та хочуть самостійно розвивати свою перспективну програму. Вони вважають, що ще не реалізували весь її функціонал.

    Наразі додаток працює лише на території України. Він активно розвивається, щоб запускати програми країнами колишнього СНД. Для цього ведуться розробки, які дадуть можливість збільшити віральне охоплення кожної акції. Планується також розширення ГЕО.

    У планах — розширити додаток за рахунок можливості проводити онлайн-розіграші. На таку послугу буде великий попит у компаній, що займаються торгівлею і надають різноманітні послуги, у тому числі у сфері програмування, маркетингу, реклами, освіти, вивчення іноземних мов тощо. Послуга зацікавить блогерів і власників каналів на різних ресурсах.

    У перспективі розробники стартапу LidBerty планують вийти на європейських рекламодавців. Зараз вони шукають інвесторів в Україні. Хлопці впевнені: якщо зможуть привернути увагу українських інвесторів до свого додатка, у них з’явиться інтерес до ІТ-проєктів. Якщо інвестори почнуть вкладати ресурси та підтримувати ІТ-індустрію України, вона буде розвиватися і багато талановитих програмістів не виїжджатимуть за кордон.

    Додаток LidBerty дасть можливість багатьом власникам офлайн-бізнесу вижити у важкі часи пандемії коронавірусу, а це збереже сотні робочих місць. Коли пандемія закінчиться, за допомогою додатка можна буде масштабувати бізнес, відкривати нові напрями діяльності та всіляко його розвивати.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми