Новини Автор: admin Друкувати

Помилки в управлінні співробітниками, які допускають 99% керівників

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: бізнес

    Існує ідея: бути добрим керівником — це вроджений талант. І цю навичку ніяк не придбати. Але це не так: багато фахівців та підприємців у якийсь момент мають стати управлінцями.

    Є винятки, але фахівці-одиначки рідко досягають великих результатів. Слава та успіх чекають на тих, хто залучає у свої проєкти багато талановитих людей. І при цьому вміє ними грамотно керувати. Є три класичні помилки, яких припускається будь-який керівник-новачок. І всі вони мають не дуже приємні наслідки. Однією з помилок є причина того, що ваш бізнес доходить до певного рівня та перестає зростати.

    2458_screenshot_18.png (130.31 Kb)

    Помилка №1

    Розв'язувати всі проблеми підлеглих

    Керівники-початківці думають, що повинні давати підлеглим рішення. Але, намагаючись знайти відповіді на всі питання, керівник вбиває ініціативу своїх співробітників. Здібні та талановиті люди, яким важлива творча реалізація, не працюватимуть із таким керівником. Їм стає нудно, вони почуваються непотрібними та залишають компанію.

    Звичка розв'язувати всі питання за підлеглих характерна для тих, хто виріс до керівника з класного фахівця. Вони ніколи не навчалися тим інструментам, які повинен використовувати керівник.

    Що робити

    Створіть собі таку модель поведінки: щоразу, коли підлеглий приходить до вас із проблемою, питанням чи невизначеністю, ви повинні поставити запитання: «А як ти вважаєш?». Завжди вимагайте рішення від підлеглого — це не означає, що він запропонує найкраще. Але, коли ви повторюватимете це раз у раз, він краще справлятиметься, братиме до уваги всі дані, стане більш ініціативним і відповідальним. Коли ви схвалюєте рішення підлеглого, вам легше контролювати його виконання: люди більш ініціативно виконують власні ідеї.

    Завдяки цьому, здатність ваших підлеглих вирішувати різні ситуації та рівень відповідальності зростатимуть. Співробітники стануть самохідними — а це те, що потрібно хорошому керівникові.

    Помилка №2

    Не домагатися від підлеглих планування роботи

    Не вимагати від підлеглих складання планів або створювати плани за них — велика помилка. У плані мають бути вказані всі рутинні та проєктні завдання, які потрібно виконати найближчим часом.

    У мене в компанії ухвалено тижневе планування. План має бути здійсненним і призводити до досягнення результатів. Співробітники повинні створювати собі списки завдань самостійно, керівник їх лише коригує чи схвалює.

    Без цього інструмента неможливо керувати людьми. Якщо у вас п'ять підлеглих і у кожного на тиждень 20-30 завдань, то неможливо на всьому утримувати увагу. Як тільки ви стали керівником, встановіть правило: на початку звітного тижня підлеглий складає план, ви його корегуєте, а потім здійснюєте проміжний контроль.
    Так ви змушуєте їх думати, працювати та приймати рішення. Плюс ви знижуєте час на наради та щоденну перевірку прогресу.

    Помилка №3

    Не встановлювати довгострокові плани та пріоритети


    Через цю помилку зупиняється весь прогрес. Деякі керівники думають, що їхня робота в тому, щоб підлеглі не нудьгували та постійно були чимось зайняті. При цьому потрібно допомагати їм не помилятися, обходити складні кути та давати поради.

    І керівники настільки заграються цією ідеєю, що визначають мету своєї роботи як «допомога підлеглим». Але робота керівника у тому, щоб спрямовувати.
    Уявіть собі судно, яке виходить у відкрите море. У судна є капітан, кухар, матроси, механіки, офіцери. І капітан думає, що його завдання просто узгодити роботу, щоб всі ефективно взаємодіяли. Тоді на судні миють палубу, годують людей — усі зайняті. Але воно стоїть у відкритому морі та нікуди не рухається. Тому, що капітан не визначає пункт призначення та не вибудовує всю діяльність так, щоб його максимально швидко досягти.

    Не встановлюючи довгострокові пріоритети, неможливо керувати ефективно. Незрозуміло, на що звернути увагу сьогодні — куди кинути ресурси.

    Підсумок

    Легко відрізнити професійного керівника від дилетанта. Якщо керівник не має планів щодо розвитку області, своїх співробітників і закриває тільки оперативну роботу — він дилетант.

    У керівника будь-якого рівня мають бути плани щодо довгострокового розвитку своєї галузі. Наприклад, у власника бізнесу зростання доходу компанії, обсяг виробництва. І у начальника дільниці, яка знаходиться на два рівні нижче, мають бути довгострокові плани щодо розвитку.

    Професіоналізм у дрібницях, але завдяки наявності довгострокових планів його легко визначити та створити. Якщо немає оперативних і довгострокових планів, ви виводите своє судно у відкрите море, але не ведете до пункту призначення.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми