Новини Автор: admin Друкувати

5 тенденцій у світі бізнес-інвестицій

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Казино

    Зміни – це єдина константа в бізнесі, тому успіхів досягають ті, хто адаптується до економічних, технологічних, соціальних та інших змін.

    0414_image1.jpg (29.66 Kb)
    Зображення Credit Commerce з Pixabay


    У світі інвестицій усе залежить від здатності передбачати такі зміни, аби плисти на гребні, а не в середині, хвилі.

    Розглянемо найпомітніші тенденції в бізнесі у 2023 році й далі, і на що потрібно звернути увагу кожному великому бізнес-інвестору впродовж найближчого року.

    Альтернативні засоби інвестування


    Після зимових свят світ обговорюватиме альтернативні методи інвестування для юридичних і фізичних осіб.

    Якщо коротко, окрім акцій та облігацій можна інвестувати в сировинні товари, фьючерсні угоди, недорогі біржові інвестиційні фонди і фонди взаємних інвестицій.

    Фахівці гуртом упевнені, що збільшення обсягу інвестицій в альтернативні інструменти може компенсувати вплив інфляції на ринок цінних паперів, адже вони гарантуватимуть інвесторам стабільніший дохід на тлі підвищення рівня ринкової нестабільності.

    Проте пам'ятайте, що через постійне зростання попиту вартість альтернативних інвестиційних інструментів постійно зростає. Водночас їхні чудові фінансові показники і висока дохідність компенсують такі витрати.

    У найкращих інвестиційних бізнес-портфелях, безумовно, буде декілька альтернативних інструментів, адже інвестори прагнуть пережити бурю чергового фінансового року.

    Облігації з високим ступенем ризику не в моді


    Колись Уоррен Баффетт сказав, що інвестування на Уолл Стріт – це антитеза відповідальної гри в азартні ігри, і тоді мовилося саме про облігації з високим ступенем ризику.

    Через свою природу, облігації з високим ступенем ризику мають нижчий кредитний рейтинг проти інших облігацій. Вони приваблюють покупців вищими відсотковими ставками, але імовірність недотримання грошових зобов'язань за ними куди вища.

    Фахівці «Financial Times» стверджують, що на початку 2023 року обсяг випуску таких облігацій знизився, особливо після підвищення відсоткової ставки Федеральним резервним банком США, що спровокувало зниження рейтингів та невиконання грошових зобов'язань.

    Найімовірніше, така тенденція зберігатиметься ще впродовж декількох місяців, адже нам обіцяють подальше підвищення відсоткових ставок. Облігації з високим ступенем ризику демонстрували гарні результати в умовах економічної кризи, проте через наближення рецесії інвестори здебільшого демонструють обережність.

    Через зниження кредитних рейтингів ринок облігацій із високим ступенем ризику суттєво скоротиться (наразі фахівці «Financial Times» оцінюють його в 1,4 трлн дол. США).

    Уряд США й досі не приборкав інфляцію


    У 2022 році інфляція згадувалася постійно, оскільки вона відчувалася всюди – від вартості життя і до вартості заощаджень.

    Цього року здебільшого сподіваються, що вона знизиться, а фахівці Федерального резервного банку США запевняють, що вона має бути орієнтовно 2%. Проте це можуть бути марні сподівання, адже лише минулого року вони переглядали власну відсоткову ставку 6 разів.
    Ба більше, аби послабити монетарну політику вони можуть бути вимушеними знизити свою відсоткову ставку аж до 3% наприкінці року, а це перекреслить усі намагання приборкати інфляцію і стане сигналом для чергового зростання цін.

    Якщо такий прогноз справдиться, фахівці з інвестування будуть скуповувати облігації з індексацією інфляції і захищені від інфляції казначейські облігації, (TIPS) – популярні фінансові інструменти в умовах інфляції.

    Можливі банкрутства власників криптовалют


    Тим, хто каже, що найгірші часи для криптовалют уже позаду, краще не читати цей розділ.

    У 2022 році всі спостерігали за прискоренням падіння цього ринку, адже знецінення декількох стейблкоінів «вимило» сотні мільярдів доларів із цього рикну. Ми всі про це чули, як про згортання FTX та про низку звільнень на головних криптобіржах планети, на кшталт «Coinbase».

    Через це одні корпорації зустрічають 2023 рік у невизначеності (навіть «Binance» шукає 69 млрд дол. США, задля забезпечення наявності коштів на випадок катастрофи), а інші – намагаються переконати інвесторів в існуванні резервів коштів, які з'являться на тлі торішніх схвалень/реклами знаменитостями.

    Регулювання криптовалют лише посилюватиметься, адже Федеральний резервний банк США планує запустити 3-місячний проєкт щодо підтвердження реалізації концепції цифрової валюти центрального банку (CBDC), що може відкрити нову сторінку в законодавстві для регулювання відповідних питань.

    Усе це малює тривожну картину для майданчиків для обміну валют, які переконані, що децентралізація криптовалюти є запорукою її існування.

    Популярність роботів-радників зростає


    Шалений темп розвитку технологій суттєво змінить методи інвестування у 2023 році на тлі ширшого застосування роботів-радників.

    Насправді у 2022 році люди почали повертатися до традиційних консультантів, але розвиток роботизації стимулює популярність нових роботів-радників, що поєднують алгоритми з людськими знаннями.

    Такий дешевий метод консультацій може стати надзвичайно популярним методом економії грошей юридичних і фізичних осіб у важкі економічні часи, а гібридні радники надовго увійдуть у наше життя. Вони можуть знаходити втрати в податкових розрахунках та автоматично зводити баланс, адже це чи не найпопулярніші та найдорожчі послуги, якщо замовляти їх у традиційних бухгалтерів.

    У прийдешньому фінансовому році такі роботи-радники дадуть інвесторам змогу мати найкраще з двох світів та ще й за розумні гроші, тому саме ця технологія має невдовзі змінити наш підхід до грошей та інвестицій.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми