Новини, Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

ТОП-10 найдорожчих футбольних команд світу

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: футбольні клуби, рейтинг

    Середня вартість 30 найдорожчих футбольних команд світу сягнула $2,17 млрд. Рік тому Forbes оцінив вартість 20 клубів, тоді їх середня вартість склала $2,53 млрд.

    2133_____14644_729x547.jpg (61.32 Kb)

    Вартість футбольних клубів зросла не через збільшення їх дохідності, яка в середньому виросла лише на 2,5% — до $496 млн.

    Справа у вищих мультиплікаторах (вартість клубу поділена на дохід), які використовують для інвестиційної оцінки вартості клубу. Середній мультиплікатор для першої 20-ки цього року становить 5,9, минулого року він був 4,8.

    Англійський клуб «Манчестер Юнайтед», який на другому місці у цьогорічному списку найдорожчих футбольних клубів, можуть скоро продати за $6 млрд. Це у 7,7 раза перевищує його дохід.

    Французький клуб «Парі Сен-Жермен» (сьоме місце у списку найбагатших) планує продати частку міноритарних акцій, оцінка команди становитиме понад $4 млрд. Це приблизно у 5,7 раза більше за її дохідність, відмічають Forbes банкіри, знайомі з ситуацією.

    Американський Ф К «Лос-Анджелес» цього року залучав гроші за вартості близько $930 млн — у вісім разів більше за дохід.

    Звідки такі захмарні оцінки? «Манчестер Юнайтед» розкидається грошима, отримавши $108 млн операційних прибутків (EBITDA) у 2021−2022 роках. Та у багатьох випадках інвестори ведуться на бренди, а не прибутки.

    «Парі Сен-Жермен» в той же період повідомила про негативний операційний дохід у $219 млн, а у «Лос-Анджелесу» цей показник склав лише $8 млн у 2022-му.

    Середній операційний дохід цьогорічних 30 команд становить $23 млн за середнього виторгу $386 млн.

    Вартість двох футбольних команд цього року досягла $6 млрд.

    Пальму першості цьогорічного списку найбагатших футбольних команд отримав іспанський «Реал Мадрид» із $6,07 млрд, що на 19% перевищує його вартість минулого року. Клуб вийшов у фінал останніх пʼяти з девʼяти турнірів Ліги чемпіонів УЄФА, кожного разу здобуваючи перемогу.

    Крім того, «Реал Мадриду» вдалося залучити майже $400 млн від інвесткомпанії Sixth Street та Legends в рамках 20-річної угоди про збільшення виторгу стадіону «Сантьяго Бернабеу». Рідний стадіон «Реалу» вже певний час ремонтують, а закінчити роботи планують наступного року.

    «Манчестер Юнайтед» — на другому місці з вартістю $6 млрд. Клуб додав 30% до своєї вартості з минулого року. За деякими повідомленнями, за право власності на клуб борються британський мільярдер Джеймс Редкліфф та катарський шейх Джассім бін Хамад Аль Тані.

    «Барселона» очолювала список у 2021-му, цьогоріч клуб на третьому місці з оцінкою вартості $5,51 млрд.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми