Новини Автор: admin Друкувати

Антон Червінський про еволюцію “Розумних зупинок”

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Антон Червінський

    Антон Червінський у своїй науковій статті про становлення "Розумних зупинок" пояснює, хто став автором цього терміну та першого на пострадянському просторі комплексу "Розумна зупинка"

    2538_1_6.jpg (66.46 Kb)

    Розвиток суспільного простору у сучасних містах – найважливіший фактор комфортного життя та вкорінення європейських цінностей у країнах пострадянського простору. Останніми роками у країнах Східної Європи почали з'являтися «Розумні зупинки». Кому пощастило стати автором терміна і найпершого комплексу «Розумна зупинка» – у нашому матеріалі.

    Десять років тому я вперше сформулював концепцію проекту «Розумна зупинка», – пише у грудневому номері наукового журналу iScienсe Антон Червінський. - Формати зовнішньої реклами, що функціонують на ринку у ті роки, абсолютно не відповідали динаміці ХХІ століття. Сітілайти, біл-борди, німі екрани у громадському транспорті та розтяжки над дорогами починали забивати громадські простори та переставали впливати на аудиторію. Компанії трималися на мінімальних доходах від рекламного ринку, безглуздо копіюючи досвід один одного. Незважаючи на те, що площини найчастіше розміщувалися у транспорті – найдинамічнішому середовищі, їх показники практично зупинилися.

    Я вирішив кардинально змінити підхід - у своїх планах відштовхуватися не від потреби бізнесу, а від потреби комфортного міського простору. Рішення здавалося не тільки незрозумілим і несподіваним для того часу, а навіть чимось наївним.

    Нова концепція мала на увазі комфортне життя в умовах міського середовища. Ефективність реклами – у її органічності. Місто не повинно бути перевантажене рекламними оголошеннями, адже тільки в цьому випадку збільшується вартість та цінність кожної одиниці.

    Підвищити увагу до рекламної площини можна за умови, що поруч не розміщено ще з десяток однотипних конструкцій з подібною рекламою. Для цього необхідно в рази скоротити розташування і змінити підхід до їх вибору. Місця повинні бути в локаціях з великим потоком людей, але при цьому утворені органічно, щоб люди готові були сприйняти рекламну конструкцію. Також важливою є естетика об'єкта. Якщо необхідно зменшити кількість об'єктів, потрібно збільшити якість кожного з них. Останньою складовою новаторського проекту мав стати функціонал. Реклама працює, коли вона корисна. Не так важливий розміщений сюжет, як сама конструкція, завдання якої бути «для людей». Основним завданням проекту було поєднати користь для суспільства та функціонал ринку реклами.

    2_3.jpg (. Kb)

    У 2014 році всі ці ідеї об'єдналися у проекті «Розумна зупинка». Естетика, функціонал та ефективність – три слова, які тримала у голові команда, що проектує прогресивну ідею.

    У концепції «Розумної зупинки» зійшлися всі критерії:

    · Великі пасажирські потоки стали ідеальними місцями для реклами;

    · Функціонал павільйонів знадобився для острівців майбутніх проектів «Безпечне місто»;

    · Сучасна естетика міського середовища запропонувала нові концептуальні рішення для зупинкових павільйонів на зміну старої перевантаженої радянської спадщини.

    Перший реалізований проект «Розумна зупинка» представили у 2015 році. Це був на 70% скляний павільйон із дизайнерськими елементами, який відсилав до класичної архітектури. Колір об'єкта "відведено" в темний графіт. Серед прикрас конструкції – колона у класичному стилі. Навіс павільйону та вітрозахисні стіни виготовлялися із сучасних, міцних, але при цьому візуально легких матеріалів. Стінки «Розумних зупинок» зроблені з розжареного скла.

    Проект поєднав у собі максимальний функціонал: камери відеоспостереження, безкоштовну WI-FI зону, USB-зарядку, сучасну навігацію по місту та освітлення у вечірній час. Найголовніше вмонтовані рекламні площини у форматі сітілайтів, не викликали роздратування. Суспільство отримало новий об'єкт з функціоналом, корисність якого цінніша, ніж бажання рахувати, скільки з нього заробляють на рекламі.

    Органічним продовженням проекту «Розумна зупинка» став новий підхід до організації громадського транспорту – проект «Безпечне місто». Муніципалітети міст, де вже реалізовувалися "Розумні зупинки", були готові до впровадження державних проектів. Трьома китами, здатними миттєво підключитися до проекту «Безпечне місто», стали основні елементи створеної інфраструктури: оптико-волоконний кабель для інтернету та зони WI-FI, сучасні камери зовнішнього відеоспостереження та якісна навігація. Завдяки відеофіксації з «Розумних зупинок» оперативно вирішувалися спірні моменти у ДТП та інші розслідування злочинів. А надійний інтернет дозволяє підключити радари для збирання інформації про пасажиропотік. Це дає фактично безмежні можливості у маркетингу контекстної, таргетованої реклами та соціальних мереж. Сьогодні мережа «Розумних зупинок» активно розвивається паралельно зі своїм функціоналом.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми