Освіта та наука Автор: RomanK Друкувати

12-річна шкільна освіта: Міновіти анонсувала старт

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: освіта

    Перехід на 12-річну систему шкільної освіти в Україні має відбутися у 2027 році згідно з законом «Про освіту». Тож наразі не доречно говорити про будь-яке прискорення переходу на 12-річне навчання.

    6580_4_28.jpg (43.14 Kb)

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України.
    Зазначається, що згідно із Законом України «Про освіту» перехід на 12-річну систему шкільної освіти має відбутися у 2027 році — як частина реформи НУШ.

    Нині експерти тільки працюють над розробленням державного стандарту про профільну старшу школу. Цей документ визначатиме, яким буде навчання у старших класах.
    «Тож наразі не можна говорити про будь-яке прискорення переходу на 12-річне навчання, оскільки освітній процес повинен бути послідовним і безперервним. Окрім того, такий перехід потребує значних фінансових ресурсів, яких нині в бюджеті не передбачено», — підкреслили в Міносвіти.
    Там додають, що освітні втрати, спричинені ковідом і повномасштабною війною, — це однозначно великий виклик для української системи освіти.
    «МОН разом із низкою профільних експертів шукає різні варіанти для його подолання, однак прискорений перехід на 12-річну систему шкільної освіти нині не розглядається», — наголосили у відомстві.

    Нагадаємо, раніше голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак заявив, що найоптимальнішим варіантом вирішення проблеми освітніх втрат, яких зазнала Україна через пандемію Covid-19 і війну, буде запровадження 12-річної системи освіти уже з 2024 року.
    Зауважимо, згідно результатів дослідження якості організації освітнього процесу в умовах війни у 2022/2023 навчальному році 30% учнів не мали постійного доступу до навчання, причому на півдні України ця цифра сягала 40%.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми