Податки та законодавство, Транспорт та авто Автор: RomanK Друкувати

3 нові податки для українських автомобілістів

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: авто, податки, платні дороги

    Нові податки для автомобілістів можуть з’явитися в Україні через пошуки урядом джерел фінансування та будівництва доріг.

    1359_65373.jpg (152.26 Kb)

    1. Податок для вантажівок

    У коментарі CarDiagram у профільному відомстві розповіли, що можливо в майбутньому в Україні будуть збирати окрему плату за користування дорогами з великовантажного транспорту.

    Логіка цієї ініціативи наступна: фури більше розбивають дороги, ніж інші автомобілі. Значить, і повинні платити більше.

    Хоча, напевно, потрібно нагадати, що дорожній збір в нашій країні включений у вартість палива. Отже, чим більше автомобіль витрачає палива, тим більше він платить за користування дорогами. А значить, фури і без того вже платять більше за інших, так як витрата палива у них куди більше, ніж у легковиків.

    2. Податок на паливо

    Друга ініціатива – підвищення податку на паливо. У Міністерстві інфраструктури вважають, що податки на паливо в Україні низькі. За підрахунками відомства, у структурі ціни на літр бензину частка податків у нашій країні становить 15%, тоді як у країнах ЄС вона досягає 50%.

    Але і тут з міністерством можна посперечатися. За даними “Консалтингової групи “А-95″, податки у вартості палива в Україні сягають 10 грн на кожному літрі. А це далеко не 15% від вартості.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Toyota показала досі невідомий автомобіль

    3. Платні дороги

    Третя ініціатива – платні дороги. У Мінінфраструктури обіцяють не робити існуючі дороги платними. Траси, за користування якими збираються брати гроші, будуть будуватися паралельно з існуючими.

    Наприклад, першу дорогу, яку планують зробити платною, побудують між Львовом і Краковцем. Її протяжність – близько 85 км. Існуюча ж дорога між цими населеними пунктами залишиться безкоштовною.

    У подальшому в Україні може з’явитися платна дорога Львів – Рівне та кільцева навколо Києва.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми