Податки та законодавство, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

1 квітня 2023 року набрав чинності закон про е-резидентство

  • Джерело: obozrevatel.com.  → Ключові теги: закон, е-резидентство

    1 квітня 2023 року набрав чинності закон про е-резидентство. Це нововведення дозволить іноземцям вести бізнес в Україні.

    7306_5d03ac6782765.jpg (35.65 Kb)

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України. Органи влади протестують сервіс, за допомогою якого іноземці зможуть подавати заявку на набуття статусу е-резидента.

    "Незабаром відбудеться тестування проекту для держорганів. А після затвердження всієї необхідної додаткової нормативно-правової бази іноземні IT-фахівці зможуть ставати підприємцями в Україні та сплачувати податки до держбюджету. І це все онлайн", – йдеться у повідомленні.

    Наразі команда Мінцифри у співпраці з НБУ, МЗС, Мін'юстом, МВС, СБУ та Державною податковою службою працює над розробкою нормативно-правової бази, необхідною для успішного запуску проекту е-резиденства. Влада також проводить тестування сервісу, який дозволить іноземним громадянам подавати заявки на отримання статусу е-резидента.

    "Після завершення етапу тестування, планується залучити близько 1000 е-резидентів. Для запуску проекту повноцінно необхідно отримати останній дозвіл від Національного Банку України. Однією з головних можливостей для е-резидентів буде переведення валюти на їхні рахунки за кордоном. У рамках проекту очікуються додаткові доходи для українського бюджету. Крім того, проект сприятиме популяризації України як провідного світового IT-бренду та зміцненню позицій країни у міжнародних рейтингах, включаючи Doing Business", – заявив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

    Запуск проекту е-резидентства надасть можливість іноземцям швидко стати підприємцями в Україні та керувати своїм бізнесом віддалено, використовуючи сучасні технології. Крім того, вони зможуть підписувати документи електронним підписом, відкривати та керувати своїми банківськими рахунками, а також сплачувати податки на спеціальних пільгових умовах.

    Згідно із законодавством, е-резидентами не можуть стати підприємці, які отримують дохід в Україні. Таким чином, е-резиденти зможуть надавати послуги лише іншим іноземним громадянам.

    Громадяни Росії та країн, що входять до "сірого" або "чорного" списку FATF, стати е-резидентами не зможуть.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми