Податки та законодавство, Тарифи. Ціни. Штрафи Автор: uabiz Друкувати

Акциз на алкоголь зросте на 300%

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Акцизи, алкоголь

    Уже в серпні-вересні акциз на алкогольну продукцію зросте від 30 до 300%.

    1301745917_alcohol_0.jpgСпочатку депутати хотіли підвищити акциз тільки для пивної галузі, проте потім зійшлись на думці, що це потрібно зробити для всіх.

    Законопроект мав багато версій. Проте в останній версії передбачається зростання ставок на 30-300%.

    "З остаточним рівнем ставок визначиться комітет, тобто ще можливо їх обговорення", - заявив голова підкомітету Ігор Циркін.

    Підвищення буде відчутне вже у вересні. Найбільше воно торкнеться слабоалкогольної продукції. Замість ставки в 49,49 гривень за літр 100-процентного спирту запропоновано встановити 148,47 гривень (+300%).

    Для пивної галузі акциз збільшиться на 50,5%, або 0,44 гривень - до 1,31 гривень за літр.

    "Тут можна простежити чиюсь високу зацікавленість, - впевнений голова ради директорів Кримської горілчаної компанії (ТМ LONGmixER) Джонатан Вейл. - Коли на одній полиці стоять пиво і слабоалкогольний напій, і ставка на пиво збільшиться лише на 44 копійок, то можна зрозуміти, як це вплине на наш ринок - він пропаде".

    За підрахунками учасників ринку, акциз у вартості пляшки слабоалкогольного напою об'ємом 375 мл і міцністю 8,5% зараз становить 1,58 гривень, а після підвищення перевищить 4,7 гривень.

    "Частка акцизу у вартості продукції буде прирівняна до шампанського і коньяків, що взагалі нелогічно, так як коньяки вважаються елітним напоєм", - відзначає один з виробників.

    Представники пивної галузі проти прийняття цього закону. Вони вважають, що це порушення бюджетного та податкового законодавства.

    Також учасники ринку алкогольних напоїв стверджують, що підняття акцизів може призвести до того, що обсяги виробництва і продажів можуть скоротитись на 40%. А також 50% виробників можуть перейти в тінь.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми