Податки та законодавство Автор: profi Друкувати

Держбюджет-2014 поповнять новими податками

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: держбюджет-2014, податки

    У Мінфіні пропонують зафіксувати в проекті держбюджету зростання доходів держбюджету на 9%, при цьому збільшення податкових надходжень більш ніж на 33 млрд гривень забезпечить відмова від зниження ставок внутрішнього ПДВ та податку на прибуток.

    Слід зауважити, що 20 вересня на вимогу Верховної ради уряд повинен розкрити таємницю держбюджету на 2014 рік. У розпорядженні видання опинився законопроект "Про держбюджет на 2014 рік", згідно з яким доходи скарбниці становлять 403 млрд гривень, зокрема загального фонду - 355 млрд гривень, спецфонду - 48 млрд гривень.

    Згідно з проектом, у 2014 році зниження ставок ПДВ до 17 % і податку на прибуток до 16 % не буде. Тобто до 1 січня 2015 року вони мають залишатися на нинішньому рівні - 20 % і 19 % відповідно. Внесення таких змін є порушенням норм бюджетного та податкового законодавства. Про незаконність такої процедури неодноразово заявляв і Конституційний суд.

    62310.jpg

    Проект бюджету на 2014 рік також передбачає перегляд принципів оподаткування нерухомості. Підприємцям, які перебувають на єдиному податку, також слід очікувати змін.

    Всі ці заходи дозволять забезпечити в наступному році лише помірне зростання соціальних стандартів - на 6,8%, що навіть нижче очікуваного рівня інфляції. Прожитковий мінімум і мінімальна зарплата будуть переглянуті двічі: у липні - з 1218 гривень до 1250 гривень і жовтні - до 1301 гривень. Мінімальна пенсія протягом року зросте на 65 гривень і до жовтня складе 1014 гривень.

    Читайте також: "Табачник і Клименко навчать дітей сплачувати податки".

    Нагадаємо, проект державного бюджету на 2014 рік, який був схвалений на засіданні уряду 11 вересня, передбачає інфляцію на рівні 8,3% і зростання ВВП на 3%.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми