Податки та законодавство, Тарифи. Ціни. Штрафи, ЖКГ та благоустрій Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Лічильники на воду стануть обов'язковими

  • Джерело: gazetavv.com.  → Ключові теги: ЖКГ, лічильник води, законодавство

    Нардепи вважають за потрібне з 1 січня 2016 року по 1 січня 2018 року зобов'язати всіх українців встановити лічильники на теплу і холодну воду. За відсутність таких приладів підприємства будуть штрафувати.

    lych.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки не підуть на пенсію у 55 років

    Такі розрахунки та ініціативи містяться в проекті закону "Про комерційний облік теплової енергії, води та водовідведення у сфері комунальних послуг" № 3670 від 21 листопада, текст якого оприлюднений на веб- сайті парламенту.

    Авторами цього законопроекту виступили: Володимир Сальдо, Володимир Вечерко, Євген Карташов, Сергій Брайко, Юрій Любоненко та Володимир Мисик з фракції Партії регіонів.

    "Впровадження комерційного обліку теплової енергії і води для всіх категорій споживачів забезпечить раціональне споживання цих ресурсів, зменшить негативний вплив на економіку України від значного зростання цін на імпортований природний газ, підвищить рівень енергетичної безпеки держави", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

    Так, з 1 січня 2016 наявність лічильників стане обов'язковою умовою при централізованому водопостачанні та постачанні гарячої води для всіх категорій споживачів за винятком юросіб і фізосіб- підприємців, які здійснюють управління багатоквартирним будинком – для них норма набуде чинності з 1 січня 2017 року.

    Як повідомлялося з посиланням на віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, станом на листопад 2013 року в країні приладами обліку теплової енергії обладнані 34,1 тисячі, або 50 % запланованих житлових будинків, холодної води – 47,8 тисячі, або 42% будинків, гарячої води – 7,8 тисячі, або 25 % запланованих.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми