Податки та законодавство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

НБУ вирішив вимагати більше документів під час видачі ліцензій

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: НБУ

    Національний банк України (НБУ) вніс зміни до інструкції про порядок видачі індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон, суттєво розширивши перелік документів, які необхідно надавати під час оформлення такого документа.

    nacbank.jpg

    Відповідне рішення закріплено постановою від 25 вересня 2013 року №379, яку зареєстровано в Міністерстві юстиції 16 жовтня та яка набуде чинності з дня її офіційного опублікування.

    "(Для отримання ліцензії резидент зобов'язаний подати до НБУ - ІФ) інформацію органу доходів і зборів про стан виконання обов'язків заявника як платника податків (для заявників - юридичних осіб) або інформацію про майновий стан заявника відповідно до податкового законодавства - довідку органу доходів і зборів про подану декларацію про майновий стан і доходи (для заявників - фізичних осіб) за останній звітний (податковий) період (рік)", - зазначено в документі, текст якого розміщено на веб-сайті парламенту.

    Читайте також: НБУ вводить "антидоларову" політику

    Згідно з постановою, такі документи надаються у разі здійснення інвестиції на суму, еквівалентну понад EUR10 тис. (за офіційним курсом НБУ на день подання заяви на отримання ліцензії) в один календарний рік на користь однієї особи.

    Крім того, у разі здійснення прямої інвестиції для одержання такої ліцензії необхідно надати в НБУ оригінали або нотаріально засвідчені копії документів про реєстрацію частки в статутному капіталі (об'єкта інвестиції), яку планує набути резидент (виписка з рахунку в цінних паперах, сертифікат корпоративних прав, установчі документи нерезидента, що містять інформацію про зареєстрований статутний капітал).

    Перелік документів також поповнено випискою з Єдиного державного реєстру юросіб і фізосіб-підприємців, що містить інформацію про органи доходів і зборів, у якому заявник перебуває на обліку.

    Від заявників-фізичних осіб (крім підприємців) НБУ вирішив вимагати копії сторінок паспорта (або документа, що його замінює), які містять, зокрема, прізвище, ім'я, дату народження, серію і номер документа, місце проживання, засвідчені підписом заявника.

    Крім того, буде необхідно надавати оригінали або нотаріально засвідчені копії документів, що підтверджують наявність у нерезидента-продавця права власності на об'єкт інвестиції (виписки з рахунку в цінних паперах, виписки з реєстру об'єктів нерухомості): не вимагаються у разі здійснення прямої інвестиції.

    Постанова також вводить вимогу надавати оригінал або копію звіту про оцінку (акта оцінки) ринкової вартості об'єкта інвестиції, складеного уповноваженою особою (суб'єктом оціночної діяльності).



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми