Податки та законодавство Автор: profi Друкувати

ТОП-10 найбезглуздіших податків усіх часів і народів

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: податки, гроші

    Колись Бенджамін Франклін, що в житті немає нічого неминучого, крім смерті і податків. У списку 10-ти найсмішніших податків є цілком абсурдні речі, які, проте, цікаво переглянути.

    samyie-smeshnyie-nalogi11jpg.png

    1. Податок на карти
    У 16 столітті, коли цей податок був введений, гра в карти була дуже популярним заняттям після вечері. Саме ця популярність підштовхнула британського короля Джеймса Першого до думки про можливість збагатитися за рахунок своїх підданих.

    2. Податок на цукерки
    Влада штату Іллінойс у 2009 році прийняли рішення ввести винятковий податок під назвою "податок на цукерки".

    3. Податок на боягузтво
    Цей унікальний податок стягувався з тих, хто не хотів воювати за короля, тобто податок на боягузтво стягувався не просто через боягузтво. Він був введений королем Генрі Першим.

    4. Податок на капелюхи
    Британський уряд використовувало цей податок по відношенню до чоловічих головних уборів в період з 1784 по 1811 роки. Податок був введений в часи прем'єр-міністра Вільяма Пітта Молодшого і був способом отримання доходів для уряду, який покладалося на добробут кожної окремої людини.

    5. Податок на бороду
    Король Англії Генріх VIII, який сам носив бороду, ввів податок на бороди в 1535 році. Це був прогресивний податок і стягувався в залежності від соціального стану власника. Дочка Генріха Елізабет I, повторно ввела податок на бороди, обкладаючи податком кожну бороду "віком старше двох тижнів".

    6. Податок на присвоєння імен дітям
    Закон про імена в Швеції вимагає схвалення тих імен, які дають шведським дітям. Податкове агентство Швеції займається реєстрацією імен в країні.

    7. Податок на сіль
    Список найдивніших податків був би неповним без згадки знаменитого податку на сіль в Індії, проти якого в 1930 році виступав Махатма Ганді. Тепер складно зрозуміти, чому сіль підлягала оподаткуванню. Проте в результаті цей податок призвів до потужного соляного бунту.

    8. Податок на життя
    Це взагалі блакитна мрія всіх податкових органів - обкласти все населення податками, не пов'язаними з діяльністю, прибутком або віком людини. За задумом правителів Англії, люди повинні були платити податок тільки тому, що вони живі, тобто це був по суті податок на життя.

    9. Нобелівський податок
    Ви думаєте, вчені, що отримали нобелівську премію за видатні досягнення, не платять з неї податок? З 1986 року ця премія підпадає під категорію грошових подарунків і обкладається відповідним податком.

    10. На першому місці найбезглуздіший податок з коли-небудь існуючих. Pecunia non olet (гроші не пахнуть).
    Ця фраза народилася в результаті податку, накладеного римськими імператорами Неро і Веспасіаном в 1-му сторіччі на збір сечі. Нижчі класи римського суспільства мочилися у горщики, які виливали у вигрібні ями. Після цього сечу збирали, і вона служила цінною сировиною для багатьох хімічних процесів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми