Податки та законодавство, Робота. Зарплата. Пенсії Автор: dmytro.bobritsky Друкувати Коментарів: 3

У Клименка хочуть, щоб багаті українці декларували свої статки

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Міндоходів, статки, гроші, зарплата

    У Міндоходів запропонували встановити суму у розмірі не менше 120 мінімальних заробітних плат на рік - близько 156 тис. грн., від якої потрібно обов'язково декларувати заробітню плату. Про це повідомили в прес-службі Міндоходів.

    mindo.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Міндоходів пройшло податкових накладних на пів трильйона гривень

    "Це буде не раніше 2016 року. Ми підготували концепцію декларування, її винесуть на обговорення громадськості, а також всіх міністерств. Після того, як ми отримаємо всі доповнення, то доопрацюємо законопроект і подамо в Раду", - говорить директор департаменту оподаткування фізосіб В'ячеслава Бусарєв.

    Як наголошується, декларації також доведеться подавати тим, хто володіє майном вартістю 1 200 мінімальних зарплат - 1,56 млн грн. У той же час цифри не є остаточними і можуть бути збільшені в ході громадського обговорення концепції.

    Крім того, обговоренню підлягає перелік категорій громадян, для яких декларування буде необов'язковим, а також перелік декларованого майна.

    У Міндоходів відзначили, що в основу концепції реформ покладено кращий досвід декларування доходів та адміністрування податку на доходи фізосіб.

    "Разом з нашими партнерами - аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers - ми вивчили принципи декларування, які використовуються в провідних країнах світу, зокрема, США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Італії, Австралії, Новій Зеландії та Сінгапурі", - розповіли у Міндоходів.

    У зв'язку з цим у Міндоходів закликали експертне співтовариство і громадськість активніше залучатися до обговорення концепції з метою обрати найбільш оптимальну модель декларування доходів для України.

    "Міністерство безкомпромісне тільки в одному: реформа потрібна українському суспільству. Українці вже довели свою громадянську зрілість і готовність жити за європейськими стандартами. Ми повинні впроваджувати такі стандарти у всіх аспектах життя, включаючи податкові відносини між громадянином і державою", - підкреслили в Міндоходів.

    Додамо, що введення в Україні загального декларування обговорюється з осені 2012 року, коли Державна податкова служба, яка увійшла до складу Міністерства доходів і зборів, заявила про готовність до введення загального декларування доходів.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Через Міндоходів пройшло податкових накладних на пів трильйона гривень



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...

Коментарі


  • А наши чинуши тоже живут как в Европе?


  • Правильно! И начинать надо с Януковича и дальше по нисходящей. Заодно необходимо проверить: когда приобретено движимое и недвижимое имущество, по какой цене и сравнить с доходом. Если цена имущества дороже чем доходы, тогда крал и сразу же передача дела в службу МВД. И это будет правильно. Так сказать, борьба с коррупцией налицо и на деле, а не на словах. А это кстати функции налоговой и МВД. Так что вперед и с песней. Попутное перо с курицы вам.


  • Украинские шахтеры подняли на-гора почти 82 млн тонн угля! А что получили в замен? Хрен да ни хрена... И сколько Вы, шахтёры доблестные, терпеть будете? Вы дали 82 млн. тонн угля, а Янукович получил не меньше бабла в карман. Вот цена Вашего труда! Трудитесь и дальше так, если ума и патриотизма НОЛЬ...

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми