Податки та законодавство Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Відмова від угоди з ЄС вб'є гривню

  • Джерело: epravda.com.ua.  → Ключові теги: Азаров, Янукович, ЄС, Асоціація з ЄС

    Політичне банкрутство Віктора Януковича може обернутися для країни банкрутством економічним. Про це пише Олексій Комаха редактор розділу "Фінанси", журналу Forbes-Україна.

    es.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асоціація з ЄС дає бонус Україні у 600 млн євро

    За даними компанії "УкрДилінг" минулої п'ятницю, 22-го листопада, середня ціна продажу готівкового долара склала 8,226 грн за долар. У минулу суботу середній курс за день виріс на 1,5 копійки, а вчора ввечері "зелені" продавалися вже по 8,25.

    Тобто, долар протягом дня фактично подорожчав на 2,4 копійки. Настільки різких стрибків не спостерігалося більше року.

    "У неофіційних бесідах, банкіри прогнозують в найближчі дні значний сплеск попиту на валюту на міжбанку. Крім паніки і невизначеності у зв'язку з революційною ситуацією в країні, масла у вогонь можуть підлити і російські держбанки, яким раптом знадобиться повернути фондування своїм материнським структурам", - пише експерт.

    За його словами, не виключено, що девальваційні очікування змусять активніше діяти і населення, яке почне запасатися твердою валютою. Минулого місяця громадяни купили валюти у банків на 216 млн дол більше, ніж продали.

    На його думку, масові акції протесту, що проходять по всій Україні, неминуче вдарять і по валютному ринку. Якщо, звичайно, їх не задавлять з тією ж злісної силою.

    "Втеча трьох-чотирьох найбільших валютних вкладників країни здатне обвалити і курс гривні, оскільки потерпілим банкам доведеться вийти на відкритий ринок із заявками на покупку 2-3 млрд доларів", - зауважує експерт.

    Він наголошує, що на світових ринках традиційно чекають обвалу курсу гривні. Її чекали і раніше, але ще ніколи Україна не була так близька до девальвації.

    "До того, як Янукович зірвав підписання угоди з ЄС, єдина надія зберегти валютний курс була на відновлення співпраці з МВФ. Незважаючи на заяви в дусі - "Ми подумаємо". МВФ готовий був дати Україні кредит в 15 млрд доларів. Це набагато більше, ніж борги України перед Фондом. Однак , у світлі останніх подій, шансів отримати кредит від Фонду майже ніяких. Їх не більше, ніж шансів на підписання угоди про асоціацію з ЄС. Тобто - нуль",- резюмував експерт.

    Нагадаємо, "Бізнес" раніше писав, що Вступ України в ЄС принизить й ізолює Росію.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми