Податки та законодавство Автор: Ivasenko Друкувати

Які зміни принесе закон "Про запобігання фінансової катастрофи"?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: закон, податки, Україна

    Даний закон фіксує основну ставку податку на прибуток підприємств на рівні 18% і ПДВ на рівні 20%.

    penz.jpg

    Починаючи з 1 липня встановлена ​​прогресивна шкала оподаткування доходів фізичних осіб за ставками 15 %, 17 %, 20 % і 25 % для всіх доходів, включаючи дивіденди, відсотки, роялті, інвестиційний прибутку. Даний податок не стосується доходів від зарплати, а стосується лише пасивних доходів.

    Збільшуються ставки плати за користування надрами: на газовий конденсат підвищена ставка до 42%, на нафту збережена на попередньому рівні 39 %.

    Ставки збору за користування радіочастотним ресурсом України також збільшено в два рази.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні введуть ще один податок

    Вдвічі збільшено ставки на нові автомобілі і мотоцикли з об'ємом двигуна більше 0,5 л; встановлено ставки акцизу на мотоцикли з об'ємом двигуна до 0,5 л на рівні 0,06 євро за 1 куб. см. і підвищені у два рази ставки акцизного податку на автомобільні кузова.

    Введено збір на обов'язкове державне пенсійне страхування за ставкою 0,5 % при здійсненні операцій з купівлі юридичними і фізичними особами іноземної валюти в безготівковій та / або готівковій формі.

    Введено податок в 15-17 % на пенсійні виплати, якщо їх розмір перевищує 10 тис. гривень з суми перевищення.

    Також, зменшено неоподатковуваний імпорт товарів, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, з 300 до 150 євро.

    Крім того, закон збільшує ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби на 25 %, пиво - на 42,5 %. Таким чином, сукупне підвищення ставок на спирт та алкогольні напої в 2014 р. складуть 39 %, на тютюнові вироби - 31,5 %, на пиво - 42,5 %.

    Закон також скорочує загальну чисельність правоохоронних органів (МВС, СБУ, Управління держохорони, прокуратури).



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми