Робота. Зарплата. Пенсії Автор: RomanK Друкувати

3 причини вимагати підвищення зарплати в серпні

  • Джерело: fakty.ictv.ua.  → Ключові теги: робота, зарплата, суспільство

    Серпень – традиційний час рекрутингового затишшя. Всі ключові співробітники компанії роз'їжджаються по відпустках, проводити співбесіду потенційних працівників зазвичай нікому. Вакансії висять тижнями.

    1159_383591219.jpg (39.55 Kb)

    Ніхто не переглядає відгуки на них. Традиція масово відпочивати в серпні привчила людей в цей період не приймати ніяких ключових бізнес-рішень. Традиційно в серпні не розміщують цікавих вакансій, не виводять на роботу топів, не звільняються (ну якщо вас не звільняють).

    Серпень – час затихнути і... готувати себе до розмови про підвищення зарплати. Саме зараз просити надбавку до зарплати. І об'єктивних приводів на це три. Відповідно, три способи поведінки. Привід перший: подумайте за шефа. Серпень - традиційний час, коли топ-менеджери, їдучи у відпустку, відволікаються від операційки і починають думати про майбутнє своїх бізнесів. Хтось думає про стратегію розвитку, хтось про те, як не дати своєму бізнесу здохнути, хто намагається продати. Повірте, зараз топи не стільки відпочивають, скільки мучаться передчуттям майбутнього.

    Ось вам і перший козир: якщо знаєте і впевнені у своїх силах, як врятувати або розвинути вашу компанію або як її продати, – саме час відразу після повернення вашого шефа з відпустки нести йому чітко обґрунтований бізнес-план з обґрунтуванням і розрахунками – за скільки (часу і грошей) зможете його втілити. І якщо ваші плани співпадуть з планами топа, готового до нових звершень, то надбавка і нова посада гарантовані. Повірте, навіть у найбільш кризові часи жоден топ не скупиться на те, щоб зберегти або примножити своє майбутнє. Ризиків тут два: якщо ваш шеф-найманець, а не власник, вислухавши плани, він може відчути у вас конкурента, а криза – зручний спосіб у цьому випадку від вас позбутися. Якщо ж ви доповідаєте акціонеру і при цьому не вгадали його планів, він може просто взяти вас за ідіота і з цієї причини звільнити.

    Привід другий: скористайтеся конкуренцією. Це тільки міф, що під час кризи по ринку ходить багато класних професіоналів, які раптом всі вийшли на біржу і від цього подешевшали. Навпаки, професіоналів стає хантити багато складніше з кількох причин: компанії починають цінувати тих людей, які можуть їх врятувати, та й самі люди цінують стабільність вище і більш скептичні до обіцянок при переходах. Звичайно, є галузі, де це не так: масові скорочення в банках або туризмі "жеруть" всіх – і суперпрофесіоналів теж, але в цілому в тих галузях, де ситуація трохи легше, професіоналів намагаються утримувати. Самий крутий сезон відкриття нових вакансій і хантінг – вересень. Чому? Дивіться привід №1. Тому, якщо ви хороший професіонал, ймовірність, що конкуренти вас почнуть хантити, у вересні надзвичайно висока. Донесіть це до свого шефа – нехай він фінансово переконає вас залишитися.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк закликав всіх україців-заробітчан повертатися в Україну

    Головний ризик: не треба блефувати, говорячи про контроферах, якщо у вас їх немає. Адже у відповідь на ваш розповідь ви можете почути: "Удачі на новому..." – і поповнити ряди безробітних.

    Третій привід: скорочення. Як не дивно, скорочення в компанії – це привід підвищити собі зарплату. Виграйте від цієї ситуації: переконайте керівництво, що потрібно залишити саме вас і ви впораєтеся – і за себе і за того скороченого хлопця... але за надбавку в 20-30% до окладу. Це все одно вигідно: 30% вашої надбавки – це не 100% зарплати скороченого, плюс його соцпакет, інтернет, відрядні. Повірте, компанії це навіть вигідніше, ніж вам. Ризиків в такому підході два. Затіваючи таке, ви повинні бути твердо впевнені, що скоротять не вас, а іншого. Ну і скорочені колеги, якщо раптом виявиться, що ініціатором оптимізації персоналу були саме ви, ті хто підуть, можуть запросто набити вам морду.

    Найголовніше. Ніколи, (чуєте – ніколи) не аргументуйте необхідність підвищення зарплати особистими причинами: іпотекою, народженням дітей чи стрибками курсу долара. Повірте на слово: це не проблеми вашого шефа. Аргументуйте тільки вашими конкурентними перевагами в нинішніх умовах роботи компанії. Інакше просто не працює.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми