Робота. Зарплата. Пенсії Автор: RomanK Друкувати

Гроші замість субсидій - вже з 2017

  • Джерело: segodnya.ua.  → Ключові теги: субсидії, гроші

    Мінфін розглядає кілька моделей, а критерієм для вибору стане підвищення енергоефективності та платіжної дисципліни.

    3238_kak-poluchit-nebolshoj-kredit-nalichnymi-61.jpg (68.61 Kb)

    Уряд України розглядає кілька можливих сценаріїв монетизації субсидій для підвищення енергоефективності та енергозбереження. Влада має намір визначитися з остаточним варіантом до кінця опалювального сезону, повідомила керівник офісу реформ при Міністерстві фінансів Яна Бугримова.

    "У планах уряду: до кінця поточного опалювального сезону затвердити дієву модель монетизації і підкріпити її на законодавчому рівні", – сказала Бугримова.

    Вона уточнила, що існує два базових сценарії монетизації субсидій: на рівні теплокомуненерго і на рівні домогосподарств, проте і серед них є різні варіації.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український борщ взимку стане делікатесом

    "Що може монетизуватися для домогосподарств? Перша модель – тільки залишки, друга – повністю вся сума субсидій Але і тут модель може йти шляхом цільового використання коштів або необмеженого використання цих коштів", – пояснила представник Мінфіну.

    На її думку, критерієм для вибору моделі має стати відповідність основним цілям – збільшенню енергоефективності та забезпеченню платіжної дисципліни, а також легкість реалізації та адміністрування.

    Бугримова запропонувала поетапний підхід, з огляду на слабку прогнозованість реакції споживачів. Вона додала, що вже зараз необхідно впровадити моніторинг фактичного споживання енергоресурсів, щоб встановити обґрунтовані норми споживання, а також ввести фінансову відповідальність кінцевих споживачів і комерційний облік.

    Заступник голови департаменту НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк зазначив, що введенню монетизації субсидій має передувати побудова системи верифікації одержувачів субсидій, а також зниження нормативів.

    Як повідомлялося, 2016 року на виплату субсидій незахищеним верствам населення в держбюджеті передбачено близько 40 млрд грн, на 2017 рік передбачається їх збільшення мінімум до 52 млрд грн.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми