Робота. Зарплата. Пенсії Автор: RomanK Друкувати

90% українців проти нового пенсійного віку

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: пенсії

    Підвищення пенсійного віку підтримують 11,3% українців.

    68_98798.jpg (69.04 Kb)

    Про це свідчать результати соціологічного опитування серед українців, який провів проект USAID “Трансформація фінансового сектора”.

    При цьому 7,5% опитаних підтримують поступове підвищення пенсійного віку і для чоловіків, і для жінок протягом трьох-п’яти років до 63-65 років. Ще 2,8% відзначили, що підтримують поступове підвищення пенсійного віку тільки для чоловіків, а 1% – тільки для жінок.

    Більшість українців – 82,4% – зазначили, що не підтримують підвищення пенсійного віку.

    Респондентів, які виступають проти підвищення пенсійного віку, також запитували, чи готові вони підтримати його за умови зростання розміру пенсії або при встановленні пенсійного віку в залежності від трудового стажу.

    Більшість українців зазначили, що виступають проти підвищення за будь-яких умов. Проте кількість противників різниться в залежності від регіону.

    Найменша кількість громадян, які виступають категорично проти підвищення пенсійного віку, в Києві, на сході України і на заході України – 52%, 66% і 68% відповідно. Найбільша кількість категоричних противників – на півночі і на півдні країни (81% і 80%).

    Від 7% до 14% українців в залежності від регіону зазначили, що готові підтримати підвищення пенсійного віку тільки за умови підвищення розміру пенсії. Найбільша кількість таких громадян в Києві і на сході України (по 14%), а найменша – на Півдні (7%).

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПФ перерахував пенсії військовим

    Від 3% до 10% українців в залежності від регіону зазначили, що готові підтримати підвищення пенсійного віку тільки за умови, що він буде встановлюватися в залежності від трудового стажу. Найбільша кількість таких громадян на сході країни, на заході і в центрі (10%, 10% і 9% відповідно). Найменша – на півдні (3%).

    Раніше повідомлялося, що майже половина українців вважає достатньою пенсію в розмірі до 5 тис. грн на місяць. Третина – 36,5% – вважає пенсію достатньою, якщо її розмір становить 5-10 тис. грн. Трохи більше 16% українців відзначають, що достатня пенсія маю бути більше 10 тис. грн на місяць.

    Зараз середня пенсія в Україні становить близько 2,5 тис. грн. До підвищення в рамках пенсійної реформи Кабміну Гройсмана вона була на 600 грн меншою. При цьому 56% всіх пенсіонерів (або 6,5 млн ос.), згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії в ще меншому розмірі – до 2 тис. грн на місяць.

    Найвищий середній розмір пенсій в Україні – у суддів, народних депутатів і співробітників прокуратури.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми