Робота. Зарплата. Пенсії Автор: RomanK Друкувати

Зарплати українців зростуть майже до 12000

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: зарплата

    Українцям в новому році “світить” підвищення зарплат, причому не тільки мінімальних. Як можуть зрости заробітки, розповіли експерти.

    9732_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

    Фахівці прогнозують зростання зарплати за квартал на 700-900 грн, або до 11600-11800 грн.

    “Збільшення заробітків пов’язане з індексацією зарплат в корпоративному і держсекторі (щорічний перегляд соцстандартів) і необхідністю утримувати персонал на тлі відтоку кадрів за кордон”, – говорить голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.

    Віце-президент з питань економічної політики в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП) Віктор Скаршевський також зазначив, що тривала трудова міграція призводить до дефіциту робочої сили в Україні і вимушеного збільшення зарплат.

    “Оскільки це підвищення викликане не підвищенням продуктивності праці і створенням високооплачуваних робочих місць, а дефіцитом робочої сили, темпи зростання зарплат будуть скорочуватися”, – прогнозує Скаршевський. – Тим не менш, середня зарплата в березні 2020 р. може досягти 11500-11800 грн”.

    Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин зовсім не бачить причин для високих темпів зростання зарплат, оскільки продуктивність праці підвищується незначно.

    “Середньомісячна зарплата на кінець першого кварталу не зміниться в порівнянні з листопадовою і складе близько 10400 грн. Причина в тому, що в січні заробітки зазвичай знижуються через велику кількість вихідних днів, це впливає на середню зарплату по кварталу. Потім зарплати знову підуть вгору, перевищивши в березні 11000 грн”, – підрахував Пендзин.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми