Робота. Зарплата. Пенсії Автор: RomanK Друкувати

Українці втрачатимуть роботу у 2023

  • Джерело: ubr.ua.  → Ключові теги: робота

    На кінець року в Україні очікується досить високий рівень безробіття, а під Новий рік або ж одразу після нього в багатьох компаніях відбудеться чергова хвиля скорочень.

    2204_____14644_729x547.jpg (61.32 Kb)

    Таку думку озвучила керівник напрямку рекрутингу та Executive search порталу Grc.ua Наталія Слинько.
    За її словами, причин для цього є декілька. «По-перше, далеко не всі підприємства відновили свою роботу. А по-друге, кінець року — це час підбивати підсумки. Тому ще певна кількість людей, скоріш за все, залишать свої компанії внаслідок скорочень», — каже нам Слинько.
    Вона також зазначила, що на цей процес сьогодні сильно впливає ситуація з перебоями в електропостачанні. Далеко не всі компанії можуть забезпечити постійну роботу, а гроші на збереження штату витрачаються чималі.

    «Тому вже сьогодні ми бачимо зростання претендентів. Натомість кількість вакансій скоротилася втричі», — сказала Слинько.
    Щоб вижити, багато компаній змушені переїжджати в нові офісні центри, які забезпечують безперебійне постачання електроенергії.
    «Це сильно збільшує витрати на утримання, але компаніям в такому разі не потрібно опікуватись пошуком шляхів для самостійної генерації та закупівлею тих самих Starlink. Другий варіант — компанії шукають коворкінги. Якщо ж компанія має свій офіс, то більшість таких компаній, як свідчить практика, вже забезпечили себе елементами генерації або збереження енергії», — сказала нам Слинько.

    Також, за її словами, компанії стали більш гнучкими стосовно робочого графіка.
    «Якщо ми говоримо про компанії, які зав’язані на роботі з клієнтами, то вони просто не можуть перейти на інший режим роботи. Просто тому що телефонувати та спілкуватися з клієнтами потрібно тоді, коли клієнти на зв’язку. Але малий бізнес є дуже адаптивним. Я бачу, що вони зараз спілкуються з клієнтами в будь-який час. Так само багато керівників спокійніше ставляться до того, що їхній співробітник працює не за графіком з 10:00 до 19:00, а тоді, коли в нього є можливість. Бодай вночі, головне, щоб був результат», — каже експертка.
    Що буде з ринком праці наступного року? Відповідь на це запитання залежатиме від цілої низки факторів. Але зрозуміло одне — всі будуть існувати та працювати в нових умовах, а 23 лютого 2022 року більше не настане ніколи.
    «Певні зміни на ринку праці відбуватимуться. Але дуже багато залежатиме від самих людей. Потрібно змінювати підходи в пошуку роботи, перекваліфіковуватися, якщо потрібно, та дивитися на ті сфери, де більше вакансій. А це, зазвичай, ритейл та продажі. Тобто людям потрібно буде освоювати нові вміння. Від цього й залежатиме їхнє працевлаштування», — каже Слинько.
    Не останню роль, за її словами, в цьому процесі може відіграти й держава. Насамперед, якщо буде підтримувати проекти перенавчання та перекваліфікації.
    «Адже людям, перш за все в такому емоційному стані, дуже складно зрозуміти, чим займатися та як знайти роботу», — додала вона.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми