Робота. Зарплата. Пенсії Автор: RomanK Друкувати

Ринок праці: вакансії та зарплати у 2023

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: робота, вакансії

    У січні 2023-го вперше від 24 лютого минулого року кількість вакансій наблизилася до 60 000. Робота є, українські компанії продовжують найм, відкриваючи більше нових робочих місць.

    7921_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

    Про це пише Work.ua.
    Від −8 до +10: на ринку праці відлига
    У січні 2023 року на ринку праці зафіксовано рекордну кількість вакансій з моменту повномасштабного вторгнення рф — українські компанії розмістили на сайті Work.ua понад 59 тисяч пропозицій роботи. Останній раз така ситуація спостерігалася торік, у жовтні, коли було 56 719 вакансій.
    Цей показник набагато кращий ніж минулого року, коли було падіння −8%. Зараз же маємо позитивний тренд зростання +10%.

    Кандидати активізували пошук роботи й віддають перевагу віддаленці
    Станом на січень 2023 року конкуренція між шукачами незначно виросла і тримається на рівні осені 2022-го. Однак це зростання менше, ніж у січні 2022, як порівняти з груднем 2021.

    Найбільша конкуренція шукачів на вакансію спостерігається у Харківській, Київській, Одеській, Вінницькій та Запорізькій областях. Тут бізнеси й люди активно повертаються до роботи. На заході України конкуренція нижча через відновлення ринку праці. У Закарпатській, Чернівецькій, Кіровоградській, Тернопільській областях, а також Херсоні вона найменша.

    Посади на дистанційну зайнятість є найбільш конкурентними серед шукачів. Вони охочіше відгукуються на вакансії тестувальника, Front-end програміста, вебдизайнера, ретушера. У повній зайнятості лідирує адміністратор салону краси, СПА та масажу.

    Найнижча конкуренція спостерігається у медичній сфері: найменше шукають роботу гастроентеролога, лікаря УЗД, завідувача аптеки. Також бізнесу не вистачає електрослюсарів та гірників — на ці посади відгуків дуже мало.
    Бізнес відкриває найм, проте не поспішає підіймати зарплати
    Середня зарплата в Україні весь 2022 рік трималася на рівні 15 000 грн. Січень 2023-го не приніс змін — заробітна плата лишилася на тому ж рівні. Не спостерігається значних коливань і на регіональному рівні.
    Роботодавців все ще перебувають у режимі економії та в очікуванні, як будуть розгортатися події в країні в кінці зими та на початку весни. І через цю невідомість не поспішають переглядати зарплати працівникам.
    Найвищу зарплату в січні платили:
    медіабайєру — 52 500 грн;
    водію-міжнароднику — 42 500 грн;
    директору з маркетингу — 40 000 грн;
    керівнику відділу продажу — 37 500 грн;
    фінансовому директору — 37 500 грн;
    рихтувальнику — 34 500 грн.
    П’ятірку категорій з найбільшою зарплатою у січні очолила «Нерухомість» — тут у середньому пропонують 30 000 грн. Далі йде «Топменеджмент, керівництво вищої ланки» — 25 000 грн; «Транспорт, автобізнес» — 22 500 грн; «Продаж, закупівля» та «Сільське господарство, агробізнес» — 20 000 грн.

    Шукачів-жінок вийшло на ринок праці більше, ніж чоловіків
    У січні на ринок праці вийшло на 44% більше жінок, ніж у грудні минулого року, а чоловіків — на 20% в аналогічний період.
    Найбільше прибуло нових шукачів у Чернівецькій (+46%), Сумській (+44%), Київській (+43%), Житомирській (+39%) та Вінницькій областях (+38%). Більше кандидатів стало у таких сферах:
    «Нерухомість» (+61%);
    «Адміністрація, керівництво середньої ланки» (+52%);
    «Секретаріат, діловодство, АГВ» (+51%);
    «Дизайн, творчість» (+48%);
    «Культура, музика, шоубізнес» (+46%).



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми