Робота. Зарплата. Пенсії, Влада та політики, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

25 грудня - Різдво Христове - робочий день в Україні

  • Джерело: unian.ua.  → Ключові теги: Різдво, робочий день

    25 грудня буде робочим днем для всіх органів влади та державних підприємств, для підприємств критичної інфраструктури.

    6320_30560.jpg (52.13 Kb)

    Цього року 25 грудня - Різдво Христове - буде робочим днем в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

    "Цього року ми вперше всією Україною будемо відзначати Різдво Христове за новим стилем - 25 грудня. Після війни цей день буде святковим і вихідним. Але зараз війна, тому для всіх органів влади та державних підприємств 25 грудня буде робочим днем, як і для підприємств критичної інфраструктури", - зазначив він.

    У свою чергу, як додав Шмигаль, приватний бізнес може встановлювати робочий графік на цей день на власний розсуд.

    Дата Різдва в Україні
    Як повідомляв УНІАН, 27 липня на Помісному Соборі Православної церкви України затвердили перехід із 1 вересня 2023 року на новоюліанський календар. Це означає, що всі неперехідні православні свята відзначатимуть на 13 днів раніше: Різдво Христове - 25 грудня; День святого Миколая - 6 грудня (замість 19 грудня); Хрещення Господнє - 6 січня (замість 19 січня); Покров Пресвятої Богородиці - 1 жовтня (замість 14 жовтня). Дати перехідних свят залишаються без змін.

    Водночас прийняття нового календарного стилю або збереження старого залишається правом релігійних громад і монастирів.

    Поштові оператори "Укрпошта" та "Нова пошта" оприлюднили графіки роботи у період різдвяно-новорічних свят. Обидві компанії запланували вихідні на 1 січня.

    Як повідомляється на сайті "Укрпошти", 25 і 31 грудня відділення будуть працювати за своїми стандартними графіками, без скорочень. А от на 1 січня заплановано вихідний.

    Що стосується "Нової пошти", то в компанії повідомили про індивідуальний графік роботи відділень на свята. На Різдво та Новий рік більшість наших відділень будуть працювати так: 31 грудня – з 9:00 до 17:00; 1 січня – вихідний; інші дні – за звичайним графіком.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми