Робота. Зарплата. Пенсії Автор: Ivasenko Друкувати

Що чекає на ринок праці в 2014 році?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: ринок праці, Україна, Робота

    Політична та економічна криза в Україні вплинула на настрої українців щодо працевлаштування. Думки про зміну роботи і навіть країни проживання відвідують все більше українців.

    721079.jpg

    За даними досліджень кадрового порталу HeadHunter, близько 55% офісних працівників розглядають варіанти нового місця працевлаштування, шукаючи найбільш привабливу пропозицію.

    За оцінкою кадрового холдингу АНКОР в Україні, темпи зростання ринку праці України в 2014 році дещо сповільняться, в порівнянні з 2013 роком. Це відіб'ється на зменшенні загальної кількості вакансій українських і зарубіжних компаній приблизно на 7-10%, залежно від галузі. Тому кожному бажаючому змінити роботу, варто зважити наскільки це зараз доцільно.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців знайшли роботу завдяки інтернету

    В агропромисловій галузі, як і раніше, затребувані вузькопрофільні фахівці, особливо, зі знанням іноземних мов (агрономи, селекціонери, механіки зі знанням англійської мови). При цьому агросфера виявилася однією з небагатьох, приплив інвестицій і зростання якої забезпечив середнє збільшення заробітних плат на 10-15%.

    В індустріальній сфері найбільшим попитом користуються менеджери з продажу (будівельні матеріали, обладнання , системи автоматизації ) і розвитку бізнесу.

    Крім того, збільшується попит на фахівців нафтогазового сектора.

    Значну динаміку зростання демонструє IT- ринок, в середньому за 2013 найм співробітників збільшився на 15 - 20 %. Зростання заробітних плат в 2013 році був незначним, роботодавці штучно стримували стрімке за останні роки зростання заробітних плат у зв'язку з тим , що ринок IT " перегрітий" ( заробітні плати завищені через значний попит на співробітників). У 2013 році збереглася на досить високому рівні тенденція міграції IT фахівців за кордон. Найбільш затребувані спеціальності: Java розробники , web дизайнери. За попередніми даними динаміка зростання ринку IT збережеться в 2014 році і складе 15 - 20 %.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми