Робота. Зарплата. Пенсії Автор: uabiz Друкувати Коментарів: 1

В українців почались проблеми із зарплатою

  • Джерело: ua-ekonomist.com.  → Ключові теги: Зарплата, гроші

    В Україні починає зростати заборгованість по зарплаті серед економічно активних підприємств, особливо в сфері державного управління, промисловості і будівництва.

    1367503954_zarplata450.jpgЗ 1 січня по 1 квітня 2013 року в Україні заборгованість по заробітній платі зросла на 20,7% (на 184,704 млн грн) - до 1 млрд 78 млн 406 тис. грн.

    Такі дані озвучив голова Національного форуму профспілок України (НФПУ) Мирослав Якібчук

    "Це офіційні дані, які публікує статистична служба. Ми на їх підставі зробили аналіз", - сказав він.

    За словами голови НФПУ, аналіз показує, що сума реальної заборгованості по зарплаті набагато більше даних офіційної статистики, оскільки там не враховується поточна заборгованість, а також зарплата в конвертах.

    М. Якібчук зазначив, що основним боржником з виплати заробітної плати є держава (державні підприємства заборгували 20,5% від загальної суми боргу, комунальні - 7,3%).

    При цьому найбільшу заборгованість по зарплаті мають економічно активні підприємства (55,3% від загальної суми заборгованості), борги підприємств-банкрутів складають 39,3%, економічно неактивних підприємств - 5,4%.

    Серед регіонів за обсягом заборгованості лідирує Донецька область (253,6 млн грн), Харківська область (99,3 млн грн), Київська область (87,4 млн грн), Київ (67,5 млн грн) і Луганська область (66 млн грн).

    Найбільші обсяги заборгованості із зарплати - перед працівниками наукової та інженерно-технічної діяльності (52%). На другому місці - працівники держпідприємств, що займаються операціями з нерухомістю (30,1%), третю позицію займають борги працівникам промисловості (23,7%).

    За оцінками М. Якібчука, не виплачуються або несвоєчасно виплачуються заробітні плани мінімум 4,5 млн бюджетників.

    Він зазначив, що протягом першого кварталу цього року працівникам бюджетної сфери щомісяця недоплачували від 300 до 1,7 тис. грн, оскільки уряд цього року встановило розмір першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки для бюджетників на 300 грн менше, ніж розмір мінімальної заробітної плати .

    За даними Державної служби статистики, заборгованість з виплати заробітної плати в Україні в березні скоротилася на 24 млн грн (2,2%) порівняно з лютим і на 1 квітня склала 1,07 млрд грн.

    Обсяг заборгованості по заробітній платі в Україні в лютому 2013 року збільшився на 9,6%, або на 98 млн грн, і на 1 березня склав 1,102 млрд грн.

    Обсяг заборгованості по заробітній платі в січні 2013 року зріс на 111,400 млн грн (12,5%) і на 1 лютого становив 1,005 млрд грн.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • Но зато, власть обещала с начала 2013 поднять зарплаты. Видно. Они даже прежние не выдают.
    В совке обещало правительство - выполняло! Надо слушать КПУ, и народу тогда дышать будет легче, они, в политике, единственные кто что-то для народа делает!

Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми